Gazete Vatan Logo

Kadın bedeninde erkek olmak!

Kadın bedeninde erkek olmak!

Çok yerinde bir kararla cinsiyet değiştirerek Rüzgar adını alan oyuncu Nil Alkoçlar’ın resmini görünce Ece Uslu’yu hatırladım. Ece Uslu, bu sezon Tiyatro Ak’la Kara’nın “Patron Kim” oyununda erkek rolünde karşımıza çıktı. Uslu, bebeksi yüzüne ve zarif hatlarına rağmen sesi ve hareketleriyle başarılı bir performans sergiliyordu. Dizi çekimlerinden dolayı Ece Uslu’nun yerine Fulden Akyürek oyun kadrosuna katılıyormuş. Bu arada Rüzgar Alkoçlar’ın yeni fiziğiyle aranılan bir oyuncu olacağına inanıyorum. Hele ki şehrin her noktasında çiçek gibi açan oda ve garaj tiyatrolarının repertuvarları, genç oyunculara ve farklı oyunculuklara ihtiyaç duyarken.

Aşk Herşeyi Halleder... mi?



Nedim Saban’ın Amerikalı oyun yazarı Neil Simon’dan uyarladığı ve yönettiği “Aşka 103 Basamak”, tam da özlediğim gibi bir aile komedisi. “Parkta Çıplak Ayak” adıyla Broadway’de büyük başarı sağladıktan sonra Jane Fonda ile Robert Redford’un oynadığı bir Hollywood klasiği haline gelen oyun, yeni evli bir çiftin eve taşınma ve birlikte yaşamaya alışma süreçlerine odaklanıyor. Tamamen zıt karakterler olan genç çift ve gelinin annesi ile yeni taşındıkları apartmandaki komşuları, aşk, evlilik, bağlılık ve yaşamdan zevk alabilme gibi aslında birbirinden çetrefilli noktalara dokunuyor ama bunu yaparken güldürmeyi de başarıyor. Özge Özberk ve Bülent Seyran genç çifti canlandırırken Umran Ertok’ta renkli ve hayat dolu komşuyu izliyoruz. Pimpirikli kayınvalide rolünde de yılların usta oyuncusu Suna Keskin’i seyre doyum olmuyor. Oyunu, 9 Mart Kadıköy Halk Eğitim Merkezi, 3-10-16-17 Mart Profilo Kültür Merkezi’nde izleyebilirsiniz.

MJ efsanesi sahne üzerinde



Müziği, dansları, şovları, filmleri ve yaşamının kurgusuyla pop müziğin ilahı oldu. Bizim kuşağın da hiç şüphesiz fenomeni olan Michael Jackson, şimdilerde bir müzikal ve dans gösterisiyle sahnelerde. Şov, Jackson’ın müzik ve gösteri dünyasına bıraktığı mirası yeni jenerasyonlara büyük gösterişiyle yansıtıyor. Cirque Du Soleil dansçılarının nefes kesici yeteneklerinin müzikal ve akrobasi ile birleştiği gösteride Michael Jackson’ın hayranlarına yıllar yılı aktardığı sevgi, barış ve birlik mesajı da başarılı bir şekilde aktarılıyor. Gösteriler, 15-16-17 Mart’ta Ülker Arena’da.

Ünlü şef, Kasım ayında İstanbul’da...



Bir klasik müzik sanatçısının, bir futbolcu kadar popüler olabileceğine inanabiliyor musunuz? Müzik eleştirmenlerince yüzyılın en önemli müzisyenlerinden Andre Rieu.
Rieu, 29 Kasım 2013’de
İstanbul’da, Sinan Erdem Olimpik Spor Salonundaki konser için 16 tır ve
300 kişilik ekibiyle Türkiye’ye gelecek. Elinizi çabuk tutun ve biletleri kaçırmayın.

Garaj’da sabahlar olmasın geceleri...

Hep ciddi işler yapacak değiller ya. Arada bir de matrak işler yapmaları en doğal hakları. Mustafa Avkıran’ın elli yaşında şarkı söylemek istediğini keşfetmesi gibi. Mustafa Avkıran ve Ser Hoş Komünite, renkli bir repertuvar oluşturmuş. Garajistanbul, bazı geceler ‘sabahlar olmasın!’ nidalarıyla çınlıyor. Benden söylemesi...

Haberin Devamı