Gazete Vatan Logo

İşte Türkiye’nin konuştuğu kadınlar

Reytingli diziler bitti 5 güzel kadın kaldı

Reytingleri, erotik sahneleri, set aşkları, kavgalarıyla bir dizi sezonu daha biterken dizilerin kadın oyuncuları da popülerliklerine popülerlik kattı. Sevilen dizilerin güzel oyuncuları yıl boyunca en çok haber yapılan, en çok tartışılan kadınlar oldu. Kimi bir yarışmayla yakaladı şöhreti, kimi ise yaşadığı aşkla... İşte Türkiye’nin konuştuğu kadınlar

Tuba Büyüküstün
Arapların yeni idolü oldu


Geçen hafta ekranlara veda eden Asi’nin başrol oyuncusu Tuba Büyüküstün kuşkusuz bu yılın en çok konuşulan kadınlarından biri oldu. Üstelik sadece Türkiye’de değil. Türk dizilerinin yayınlandığı Arap MBC kanalı sayesinde bütün Arap ülkelerini kasıp kavuran Tuba Büyüksütün burada bir Hollywood starından farksız karşılandı. Tuba Büyüküstün’ün saç modeli, belgeseli derken güzel yıldız Arap kadınlarının en sevdiği, erkeklerinin ise rüyalarını süslediği bir idol haline geldi. Küçük yaşta televizyon ve sinema dünyasının cazibesine kapılan Büyüksütün’ün oyunculukla tanışması Mimar Sinan Üniversitesi Sahne Dekoru ve Kostüm Tasarımı Bölümü’nde okuması sayesinde oldu.

PED REKLAMINDA OYNADI
Eğitimi sürerken kayıt olduğu ajans sayesinde Molped reklamlarıyla beyaz ekranda görünen Büyüküstün’ün tesadüfen başlayan oyunculuk serüvenin de şans peşini bırakmadı. Tomris Giritlioğlu tarafından keşfedildikten sonra “Sultan Makamı” dizisinin son dört bölümünde rol aldı. Onu başrole taşıyan başarı ise 2004 yılında çoki zlenen Çağan Irmak’ın dönem dizisi “Çemberimde Gül Oya” daki Zarife rolü. Bu rolle seyirci tarafından sevilen ve onlardan tam not alan Büyüküstün için zirveye giden yolun kapıları ardına kadar açıldı. Büyüküstün’ün dikkatleri çeken açıklaması ise öpüşme sahnelerinden utandığını söylemesinden sonra oldu. “Babam öpüşme sahnelerimi izlemiyor” diyen Büyüksütün “Babam ve Oğlum” filmindeki kısacık sahnesiyle daha da çok tanındı.
“Ihlamurlar Altında” dizisi ise hem Bülent İnal’la yaşadığı aşk hem de dizinin izlenilirliği açısından güzel oyuncu için bir dönüm noktası oldu. Bu arada evlenmeleri beklenirken ayrıldığı oyuncu sevgilisi Bülent İnal’la yaşadığı aşk, Büyüküstün’ü en yakın rakibi Beren Saat’le bir kez daha karşı karşıya bıraktı. Zira İnal sevgilisinden ayrılıp, geçtiğimiz günlerde ayrıldığı Beren Saat’le yeni bir aşka yelken açmıştı. Bu nedenle sıkı sık karşılaştırılan Büyüküstün ve Saat birbirleri hakkında hiçbir açıklama yapmadılar ama hem aşkta hem işte karşı karşıya gelmekten kurtulamadılar.


Bergüzar Korel
Aşklarıyla tartışıldı


Aşk hayatıyla gündemden düşmeyen Bergüzar Korel’in çok bilinmeyen diğer ikinci adı da Gökçe. Ünlü oyuncu Tanju Korel annesi Hülya Darcan’ın kızı olan Bergüzar Korel Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü mezunu. Güzel yıldızın ilk oyunculuk deneyimi annesi Hülya Darcan ve babası Tanju Korel’in hem yapımcılığını üstlendikleri hem de oynadıkları TRT’de yayınlanan “Zeytin Dalı” isimli TV dizisiyle oldu. Ardından senaryosunu babası Tanju Korel’in yazdığı “Kırık Kanatlar” dizisinde oynadı. Babasının ölümünün ardından Kurtlar Vadisi Irak’ta oynayarak dikkatleri çeken Korel’in kariyerindeki dönüm noktası ise geçen sezon sona eren Binbir Gece dizisi oldu. Dizide senaryo gereği oğlunun yaşaması için 150 bin dolar karşılığında patronuyla bir gece birlikte olan bir kadını canlandıran Korel bu rolle gündemden hiç düşmedi. Saç modeli, elbiseleri, bakışlarıyla bile haber olan güzel oyuncu balet Tan Sağtürk’le aşk yaşamaya başladı. Ama sonra aralarına kara kedi girdi... Çift ayrılık nedenlerini açıklamazken her geçen gün başka bir ayrılık nedeni ortaya atıldı. Bu arada dizinin bir diğer oyuncusu Halit Ergenç’n bir yıllık eşinden ayrılması yeni iddiaları gündeme getirdi ve bu iddialar çok geçmeden doğrulandı. Korel ve Ergenç rol gereği başladıkları aşkı gerçek hayata taşımıştı. Ergenç’in evliliğinin bitmesine neden olduğu iddiaları yüzünden zor günler geçiren Korel, Ergenç’le 2 ay sonra nikah masasına oturacak olmanın heyecanını yaşıyor. Korel bir röportajında kendisini şöyle anlatıyor: “ Taksim’i çok seviyorum. Şehrazat’ın evi orada. Leb-i Derya’yı çok seviyorum. Kolay kolay vazgeçemiyorum alışkanlıklarımdan. İçim çok kıpır kıpır, çok hareketliyim, çok güler yüzlüyüm, ama kendime ait birtakım kurallarım var. Bir konfor alanım var. Bunun dışına çok çıkmak istemiyorum. Ev hayatım çok net. Kahvaltı sofrası hazırlanır. Akşam anneyle yemeğe oturulur. Bayramda ziyaretlere gidilir. Özel günlerde babamın kabristanını ziyarete giderim. Eskiye nazaran daha farklı tabii hayatım.”

Deniz Çakır
En sevilen kötü kadın


Yaprak Dökümü geçen sezon en sevilen ve izlenen diziler arasında yer alırken birçok kadın yıldız yarattı. Özellikle dizinin kötü kadını “Fettan güzel Ferhunde” rolündeki Deniz Çakır, en sevilen kötü karakter oldu. Dizide yaptığı kötülüklerle izleyenleri hem sinir eden hem ilgiyle izlenen Çakır Ankara Üniversitesi Devler Konservatuvarı Tiyatro Bölümü mezunu. Konservatuvardan mezun olmadan önce Ankara Radyosu’nda, radyo tiyatrosu yaptı ve radyo reklamı seslendiren Çakır Ferhunde rolünden önce Cihan Ünal ve Hülya Avşar’la birlikte Kadın İsterse adlı dizide yine entrikalar çeviren Alev karakterini canlandırıyordu.

SET AŞKINI SAKLADI
Fotoğraf çekmeyi seven, hayvan sevgisiyle de tanınan Çakır gerçek hayattaki aşkını da sette buldu. Rol arkadaşı Nihat Alptuğ Altınkaya’yla birlikte olmaya başlayan Çakır bu aşkını uzun süre saklamaya çalıştıysa da başarılı olmadı. Aşklarını saklamak uğruna paparazilerden kaçarken bir kez kaza yapan, bir kez bulundukları mekanda sandalyeleri deviren, bir kez de gazetecileri tehdit eden Altınkaya ilişkinin su yüzünen çıkmasının ardından diziden ayrıldı ancak ikilinin aşkları doludizgin devam ediyor

Beren Saat
Yarışmayla tanındı Mahsun’la parladı


Türkiye’nin Yıldızları adlı oyunculuk yarışmasında dikkatleri çeken Beren Saat halk oylarıyla yarışmanın ikincisi oldu. Güzel yıldızın bugünlere gelmesinin ardında ise büyük bir acı yatıyor. Saat, yarışmaya hazırlanırken bir trafik kazasında kaybettiği Efe adlı sevgilisi sayesinde oyunculuk yarışmasına başvurduğunu anlatıyor: “O benim meleğimdi. Beni adeta iteleyerek yarışmaya götürdü. Formları birlikte doldurduk, elemelerde kuyrukta birlikte bekledik. Ben heyecan içindeyken cep telefonuma ‘Her şey çok güzel olacak, haydi göster kendini’ diye mesajlar yollardı. İçeri girdiğimde Nurseli İdiz bana, ‘Chicago Müzikali’nde Renee Zellweger’in piyanonun üzerinde yatarak söylediği şarkıyı hazırlasan çok güzel olur’ demişti. İkinci elemeye girmeme birkaç saat varken Efe ile gidip o müzikalin DVD’sini alıp izledik. Şarkıyı ezberledim ve Efe’nin karşısında prova yaptım. Efe benim hayatımı değiştirdi, sonra da gitti.”

OLAYLI FİNAL AŞK BİTİRDİ
Yarışmanın ardından Mahsun Kırmızıgül’le Aşka Sürgün dizisinde yıldızı parlayan Saat’in Hatırla Sevgili’deki rolü ise geniş kitleler tarafından tanınıp sevilmesini sağladı. Bu arada aradığı aşkı Tuba Büyüküstün’ün eski sevgilisi Bülent İnal’da bulan Saat bu dönem dizisinin ardından bu defa bir dönem filmi olan Güz Sancısı’yla oyunculuğunu kanıtladı. Geçtiğimiz sezon Aşk-ı Memnu dizisiyle kariyerinde bir adım daha yükselen Saat, dizinin finalindeki sevişme sahneleri yüzünden gündemden düşmedi. Bu dönemde İnal’la ayrılan güzel oyuncunun ayrılığına sevişme sahnelerinin neden olduğu konuşuldu.

Fahriye Evcen
Özcan Deniz’in Monica Belluci aşkı


Yaprak Dökümü’yle yıldızı parlayan bir diğer oyuncu da Necla karakterini canlandıran Fahriye Evcen oldu. Monica Belluci’ye olan benzerliğiyle kısa sürede dikkat çeken 23 yaşındaki Evcen Almanya’nın Solingen şehrinde doğup büyüdü. Dusseldorf Heinrich-Heine Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde okurken dizi teklifleri alınca, okulu dondurup annesiyle birlikte İstanbul’a yerleşen Evcen’in kariyeri gönlünü kaptırdığı Özcan Deniz’le daha da çok parladı.
Özcan Deniz’le aşk yaşadığı haberleriyle çok konuşulan Evcen ünlü şarkıcının evine yerleşti. Evliliğe doğru giden ilişkilerine bazen bir küs bir barışık devam eden çift kimi zaman da evleneceğinin sinyallerini veriyor. Evcen, Özcan hakkında yaptığı “Benim ilk erkek arkadaşım. Eğer doğru insanla karşılaşırsanız bir şeyler anında oluşur. Özcan, beni kesinlikle çok güvende ve rahat hissettiriyor” sözleriyle de gündeme gelmişti.
Aşk Tutulması adlı romantik filmiyle beklediği çıkışı yakalayamayan Evcen öpüşme sahnelerinde de oynadı ancak yine de bu sahnelerde tutucu olduğunu ve öpüşme sahneleri yüzünden reddettiği roller olduğunu anlattı.


Beren’de masumiyet Tuba’da başkaldırı var

Güz Sancısı filminin başrolünde oynayan Beren Saat, sevgilisi Bülent İnal’ın iki yıl önce ilişki yaşadığı Tuba Büyüküstün galaya gelip ön plana çıkarılınca çok kızmış, “Orada sanatsal bir eser tanıtılıyor ama sadece iki yıl önce bitmiş bir ilişkinin kocaman fotoğrafları basılıyor. Zavallı bir durum” demişti. Filmin yönetmeni Tomris Giritlioğlu da, “Güz Sancısı” için neden Büyüküstün yerine Saat’i tercih ettiğini bir röportajında şöyle anlatmıştı: “Beren’de masumiyet, Tuba’da başkaldırı var. O yüzden Tuba değil de, Beren seçildi. Tuba benim için çok değerli... Kızım gibi... Bir sonraki filmimde öyle bir karakter var ki, o da Tuba... 90’larda geçen güçlü, hüzünlü bir sevda ağıtı.”



Haberin Devamı