Gazete Vatan Logo

İşte Türkiye’nin hediye haritası

Türkiye’nin en büyük hediye sitesi BuldumBuldum.com, ülkemizin hediye haritasını oluşturdu. Sitenin kurucusu Güçlü Gökozan Türklerin hediye alışkanlıklarını anlattı.

Babalar Günü’nde ne alsam?

Babalar gününde babasına ne hediye alacağını düşünenler için çok eğlenceli alternatifler bulmak mümkün. Babanıza her zaman alabileceğiniz gömlek, parfüm, kravat gibi hediyeler almak yerine uzun zaman unutamayacağı, kimsede olmayan, bir esprisi olan bir hediye almak sizi de babanızı da daha çok mutlu edecektir.

Romantik İzmir: %16

En romantik ilimiz: İzmir. Sevgiliye hediye kategorisindeki ürünlerin %16 ü İzmir’e gönderiliyor. %13 İstanbul, %8 Ankara, %7 Antalya, %4 Adana.

Erotik ürünler: %20

Erotik ürünleri en çok satın alan il: Adana. Diğer istatistiklerde ilk 5’e girememesine rağmen burada %20 ile birinci. %14 İzmir, %5 Trabzon, %3 Diyarbakır.

En yalnız il Bursa

Yalnız kalpler için de BuldumBuldum.com da hediye bulmak mümkün. Sevgilisi olmayanları arkadaşları unutmuyor ve muziplik olsun diye hediye alıyor. Bunlar genelde matrak hediyeler oluyor. Bu seçime göre 14 Şubatta en yalnız ilimiz Bursa. Bu ürünleri alanların yüzde 21’i Bursa’dan. Yüzde 13 ile İstanbul yüzde 8 ile İzmir, yüzde 8 ile de Antalya geliyor.

Sevgililer günü tam dört aya bedel

Özel günler BuldumBuldum.com’un yıl içinde en çok satış yaptığı zaman. Özellikle Sevgililer Günü’nde ay ortalamasına baktığımızda normal bir ayın dört katı satış gerçekleşiyor. Özellikle son dakika siparişlerin verildiği Sevgililer Günü’nde son 7 gün site tarihi rekorları kırılarak normal bir günün 10 katından fazla sipariş her gün sisteme düşüyor.

Yılbaşında küçük hediyeler makbul

Yılbaşı siparişleri küçük küçük 7-8 hediyeden oluşuyor, Sevgililer Günü’nde ise siparişlerde genellikle bir tane fakat maddi değeri daha büyük hediyelerle siparişler veriliyor. Aşk ve kalp temalı kırmızı renk ağırlığındaki ürünlerin çok olmasının dışında özellikle erkek sevgililere kişiye özel cüzdan, kişiye özel kalem seti, kişiye özel gömlek gibi daha çok kişiye özel ağırlıkta ürünler çok ilgi görüyor.

En çok

En çok tercih edilen pahalı ürünler: İsim yazılı kolye ve yüzük setleri.

Hediyesiz Hakkari

En az hediye alan il: Hakkari. Toplam satışlar içinde %1 in altında. Iğdır’ı Bingöl, Tunceli, Şırnak, Bayburt ve Ardahan takip ediyor. Bu illerin istatistiklere göre hediye satışının az olmasının bir sebebi aslında internet kullanımının da az olması.

Çok satanlar

En çok satan elektronik ürünleri: Kablosuz titreşimli hoparlör ve Polaroid fotoğraf makinelerin yeni nesil versiyonları.

Kişiye özel: %18

En çok kişiye özel ürünler alan en ilgili ilimiz: Ankara. Kişiye özel hediye kategorisindeki ürünlerin %18 i İstanbul gönderiliyor. %14 Ankara, %11 Adana, %7 Eskişehir.

Erkekler paraya hiç acımıyor

En pahalı hediye alan: Erkekler özellikle sevgili temalı ürünlerde pahalı ürünler alırken paraya acımıyor. 100 TL üzeri ürünlerin %61 i erkekler tarafından alınıyor.

Hediye seven kadınlar: %59

En çok hediye alan: Toplam ürün satışının %59 u kadınlar tarafından alınıyor. Kadınlar bir seferde erkeklere göre daha fazla ürün alıyor.

Hediyelerde Fiyat Dağılımı

Özellikle 19,9 ve 29,9 arası ürünler ile 10 TL den az olan ürünlere çok yoğun bir talep var. Bir sepette alınan hediye ortalaması 2,6. Yani müşteriler genelde sipariş verirken genelde birçok ürünü birden almayı tercih ediyor.

Gece alışverişi 23-24

En çok alışveriş yapılan saatler: 11:00-12:00 ve 23:00-24:00 arası

Özel hediyeler

En çok satan kişiye özel ürünler: deri cüzdan, resimli telefon kılıfı, üzerinde sevgililerin isimleri yazılı sevgili yastıkları ve puzzlelar.

Haberin Devamı