Gazete Vatan Logo

İftar için mekan önerileri

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde geleneksel düğün yemekleri arasında baş köşeyi tutan Kaburga Dolması'nı yemek için artık kilometrelerce yol gitmeye gerek yok

Kaburga dolmalı iftar sofrası
Diyarbakır'ın Lice ilçesinde geleneksel düğün yemekleri arasında baş köşeyi tutan Kaburga Dolması'nı yemek için artık kilometrelerce yol gitmeye gerek yok. Çünkü ünlü Kaburgacı Selim Amca Bahçelievler, Sahrayı Cedid ve Aksaray'daki şubeleriyle başta kaburga dolması olmak üzere Güneydoğu Mutfağı'nm önde gelen yemeklerini en hijyenik ortamda bizlere sunuyor. Buradaki yemeklerin en büyük sırrı ise mutfağa aile dışında kimsenin girememesi. Hazırlanışı ve pişirilişi büyük emek gerektirdiğinden ev sofralarında bile kaybolmaya yüz tutan bu yöresel yemeği iftar sofralarınıza taşımak isterseniz, Kaburgacı Selim Amca'nın ramazan mönüsüne bir göz atmanızı tavsiye ederim. Hurma, zeytin, domates ve salatalıktan oluşan iftariyeliğin yanında çorba içip, ana yemek olarak bumbar dolması, içli köfte, çiğ köfte ve kaburga dolmasıyla karnınızı doyurabilir, tatlı olarak da irmik tatlısının yanında çayınızı yudumlayarak iftarın tadına varabilirsiniz. Bu mönünün kişi başı fiyatı ise 25 milyon.

Kaburgacı Selim Amca'nın yemeklerinin ünü Türkiye sınırlarını aştı. İtalya, ABD, Fransa, Almanya, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan'daki müdavimleri Selim Amca'nın yemeklerinden kolay kolay vazgçemiyor.

Kaburga dolması nedir?
Beş saat buharda pişiyor

Kaburga dolması, kuzu veya erkek oğlak etinden yapılıyor. Ön kol veya yan boşluktan alınan et, haşlanmış iç pilavla doldurulup dikiliyor. 5 saat kadar buharla pişirildikten sonra yarım saat kadar fırına veriliyor. Fastfoodlara talebin fazla olduğu bu dönemde kaburga dolması 2 günde hazırlanıp 4-5 saatte pişiriliyor.

Bahçelievler Tel: (0212) 557 80 10

Erenköy Tel: (0216) 360 62 30

Aksaray Tel: (0212) 532 62 77

Burger King: Sultan Mönüsü
Ramazan ayı boyunca iftar saatlerinde bir koşuşturma içersinde olabilirsiniz. İş için yollarda da olmanız mümkün. Bu durumda ihtiyacınız olan tek şey pratik ve hızlı bir yemek servisi. Fast food'un önde gelenlerinden Burger King de tüm bu ihtiyaçlara cevap verebilmek için Ramazana özel bir mönü hazırladı. Sultan Menü'nde yok yok denebilir. Çorba, pide ekmek içinde humus, domates, salata ve sucuk baharatlı köfte içeren özel sultan burger, elma dilimli patates, orta boy içecek, çikolata kaplı saray sarması, hurma ve yanında ücretsiz olarak verilen Lipton çay mükellef bir sofrayı aratmıyor. Sultan Menü'nün fiyatı 6 milyon 950 bin. Eğer patates ve içeceğim büyük seçim olsun, ayrıca 2 etli bir Sultan burger istiyorum derseniz Sultan Menü XXLarge tam size göre. Bu mönü de 7 milyon 950 bin lira.

Köşebaşı Restoran: Limitsiz iftar keyfi
Kebaplarıyla ünlü Köşebaşı restoran ramazanda geleneksel iftar sofralarını aratmamaya kararlı olduğunu hazırladığı dört dörtlük mönü ile ortaya koyuyor. Arzu eden mönüde sayılan yiyeceklerin hepsini ekstra bir ücret ödemeden yiyebilir. Üstelik bu mönünün fiyatı 35 milyon lira. Köşebaşı, şu anda İstanbul'da Levent, Fenerbahçe-Dalyan ve Teşvikiye-Bronz Sokak şubeleriyle hizmet veriyor.

Levent Tel: (0212) 270 24 33

Fenerbahçe Tel: (0216) 363 58 56

Maçka Tel: (0212) 230 38 68

Mustaabi: Rumeli Kavağı'nda Boğaz'a karşı iftar
Geçen kış hizmet vermeye başlayan Mustaabi Balıkçısı, iftar sofralarında Boğaz manzarası ile balık keyfini birarada yaşamak isteyenlerin vazgeçilmez mekanı olacak. Rumeli Kavağı'ndaki 250 kişilik 2 katlı mekanın Ramazan mönüsünde neler yok ki! Çay ve kahve ikramının da yapıldığı mönünün fiyatı ise kişi başı 18 milyon. Mustaabi'nin favori yemekleri arasında fener kavurma, kalamar ızgara ve balık pastırma yer alıyor.

Tel: (0212) 242 35 17

Haberin Devamı