Gazete Vatan Logo

Hafta sonuna özel kaçamaklar

Tatil ve özellikle bir hafta sonu kaçamağı denildiğinde Türkiye’nin hemen her bölgesinde alternatif çok. Bu nedenle baharın ılık ve güneşli havalarını kaçırmayın, yola çıkın...

Hafta sonuna özel kaçamaklar

Ağva

Bir yanında Yeşilçay, diğer yanında Göksu dereleri, yeşilin pek çok tonunu içinde barındıran ormanları ve Karadeniz’e bakan üç kilometrelik kumsalıyla Ağva, doğallığından hálá bir şey kaybetmedi. Ağva’da bisiklet kiralayabilir, Karadeniz’e akan çayları seyrederek koylara ulaşabilirsiniz. Tekne turlarıyla Kilim Koyu ve Gelin Kayası mutlaka gezilmesi gereken yerler arasında.

Amasra

Balık deniz ve tarih

Baharda henüz kimseler yokken bu tarihi ilçeyi mutlaka ziyaret edin. Balıkçılarında yenen, içinde 29 çeşit malzemenin bulunduğu salataları olağanüstü. İlçede balık yemek için de alternatif çok. Canlı Balık ve Çeşm-i Cihan en bilinenleri.

Şirince

Şirin ilçe Şirince

Şirince-ilkbaharda gidilecek en güzel yerler arasında. Tarihi evleri, bozulmamış doğası ve lezzetli şarapları ile tanınan ilçe; Aralık 2012’de sona eren Maya takvimi nedeniyle hayatta kalınacak iki yerden biri olarak gösterilmişti.

Uçmakdere

İstanbul’a yakın bir cennet

Tekirdağ Şarköy’e bağlı Uçmakdere Köyü; doğal güzellikleri, yamaç paraşütü, balıkçılık ve uzun doğa yürüyüşleri gibi etkinlikleri ile dikkat çekiyor. İstanbul’a iki saat uzaklıktaki bu sakin köy tam bir kaçamak noktası. Yakınlarında bulunan uçsuz bucaksız üzüm bağları, şarap üretim tesisleri ve konaklama yerleri ile hafta sonu kaçamakları için ideal bir bahar rotası Uçmakdere...

Haberin Devamı

Ihlara Vadisi

Serin bir vadi gezisine çıkın

Hasan Dağı volkanından püsküren lavların soğumasıyla oluşan çatlaklar ve çökmelerle meydana gelen Ihlara Vadisi, 14 kilometre uzunluğunda ve yüksekliği yer yer 110 metreye ulaşan bir kanyon. Kayalara oyulmuş mezar ve kiliseleri seyrederek dolaşırken Kapadokya’ya has büyüyü hissedeceksiniz. Selime’ye, oradan da Kapadokya’ya ulaşabileceğiniz vadi, bu mevsim serin olsa da, farklı bitki çeşitleriyle çok özel. .