Gazete Vatan Logo

Güneşe çıkmadan!

İşte AB'nin bronzlaşma tavsiyeleri!

Avrupa Birliği'nin(AB) Komisyonu, yazın bronzlaşmak isteyenlere, güneşin zararlı ışınlarından ve deri kanserinden karşı korunmak üzere tavsiyelerde bulundu. AB, güneşe karşı korunmak için her defasında altı çay kaşığı güneş yağı sürün, zararlı güneş ışınları hem UVB, hem de UVA'ya karşı ürün kullanın tavsiyesinde bulunda. Komisyon'un dün Avrupa çapında deri kanserine karşı başlattığı kampanya kapsamında tavsiyeleri şöyle:
-Vücudunuz UVB ve UVA radyasyonuna karşı koruyan güneş kremleri kullanın. Kanser riski ve güneş yanıkları UVB ışınları yüzünden olur. UVA is yaşlanmayı arttıran bir etki yapar. Bu nedenle güney yaşı alırken, her iki radyasyona karşı etkili bir ürün alın.
- 'Güneşten koruma faktörü', ürünün sadece güneş yanığına karşı koruma 'gücü' hakkında bilgi verir. 50 faktörden daha fazla olan güneş yağlarının, ne güneş yanığına ne de UVB ışınlarına karşı korumayı arttırmaz. Bununla birlikte, 15-25 faktörlü güneş yağları, güneş yanığına karşı koruma için yeterlidir.
-Hiç bir güneş yağı, UV ışınlarına karşı tamamen bir koruma sağlayamaz. En yüksek faktörlü ürün bile mutlaka UV ışınını bir miktar geçirecektir. Bu nedenle, bu yazdan itibare, 'güneşi tamamen engelleyen bir ürün' satın alma hayalini aklınızdan çıkartın.
-Vücudunuz tamamını güneş yağı ile korumak için toplam 35 gr. yani altı çay kaşığı güneşten koruyucu ürün sürmeniz gerekir. Bununla birlikte yüzdükten, banyo yaptıktan veya havlu ile kurulandıktan sonra ürünü tekrar vücudunuza sürmeniz gerekiyo.
-UV ışınları suyun içine bile geçer. Yarım metre suda, yüzeyde bulunan UV ışınının % 40'ı mevcuttur. Bu da, yüzerken bile bu ışınlara maruz kalıyorsunuz anlamına geliyor.
-Bulutlu yaz günlerinde bile güneş yağına ihtiyacınız var. Az bulutlu bir havada UV ışınlarının % 90'ı bulunuyor.
-UV ışınlarına karşı özellikle kanser riskinin daha yüksek olduğu çocukların korunması gerekiyor. Dermotologlar, bebeklerin ve çocukların, koruyucu kıyafetler giydirilerek, direk güneş ışınlarına maruz kalmamalarını öneriyor.

Paris Hilton'da serin sularda

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ...


Ünlülerin bikini yarışı...

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

Haberin Devamı