Gazete Vatan Logo

"Gözler Fatih Terim'i arıyor"

Futbol yorumcusu Harun Uyar, Fatih Terim ile ilgili Sampiy10'a çok özel açıklamalar yaptı.

"Gözler Fatih Terim'i arıyor"

İşte Uyar'ın sözler;

"Nerede o hırslı ve başarılı hoca? Konuştuğu zaman adeta yer yerinden oynardı. Herkes onun söylediklerine inanır ve güvenirdi. Şimdi ise kendisi bile konuştuklarına inanmıyor. Bırakın maç kazanmayı takım içindeki problemleri bile çözemiyor. Her gün basında o haklı, bu haklı diye çeşitli haberler çıkıyor..

'Ben Türkiye Futbol Direktörüy'üm ben ne dersem o' diyemezsiniz. Bunu dedikten sonra; sezonun en başarılı takımı Konyaspor'un yıldızları Ali Çamdalı, Ömer Ali Şahiner'i ve Ali Turan'ı görmezden gelemezsiniz. Hele ki Konya Stadı'nda 42 bin Konyalı taraftarla maçlarını oynarken. Sormazlar mı adama; Konyaspor'dan neden kadroya bir oyuncu almadın diye? Başakşehir'in başarılı liberosu Volkan Babacan'ın takım arkadaşı Yalçın'ı ki onun yerine devşirme libero oynatacaksınız görmezden gelemezsiniz. Arda, Selçuk, Burak gibi yıldızları kadroya almıyacaksın ve sonra da 'ben ne dersem o' diyeceksin öyle mi? Dünyada milli takım bazında veya kulüp bazında böyle bir olay yaşanmamış.

Haberin Devamı

Hocam siz hangi takımı çalıştırtığınızın farkında değilsiniz! "A Milli Takım'a ben istediğimi alırım istediği mi almam" deme gibi bir lüksünüz olamaz. Bu takım, 80 milyonun takımı. Oyuncu seçimini yaparken Türkiye veya dünyanın çeşitli ülkerinde top koşturan yetenekli seçilmiş oyunculardan kurulu bir takım olması gerekir. Sistemi olan ve sisteme uyacak oyuncularla başarının geleceginide hepimiz biliyoruz. A Milli Takım'ın iskeletini, bel kemiği ile hatta omurgasını kırarak başarının gelemeyeceğini siz de biliyorsunuz hocam.

Sizin gibi tecrübeli başarılı bir Hoca bunca yanlışı nasıl yapar? Anlamak mümkün değil. Siz, milli takımın başına geldiğinizde biz "tamam, Milli Takım hocasını buldu" dedik. "Arkanıza yaslanın, çekirdeğinizi keyfle çitlemeye başlayın gelsin yarı finaller, gelsin finaller, gelsin kupalar" demistik. Ancak zaman içinde gördük ki oyun sisteminden oyuncu seçimine kadar her şeyin yanlış olduğunu hatta uzun zamandır, A Milli Takım'ın iskeletini oluşturan futbolcuları kadro dışı bırakarak macera peşinde oluşunuzu da gördük. "Futbolda tek yetkili benim ben ne dersem o" diyerek olmaz hocam, olmaz."

Haberin Devamı

Biz eski fatih terimi arıyoruz . Konuştuğu zaman rakiplerine korku veren 90 dakika bittiği zaman üzerindeki gömleği sırılsıklam ter olan Fatih hocayı arıyoruz. ..