Gazete Vatan Logo

Gişede yerli ve yabancı çekişmesi var!

Efsane Beşli hain güç Pitch’e karşı savaşta

ilmde olağanüstü yetenekleri olan bir grup kahraman yer alıyor. Ve dünyayı ele geçirmek isteyen hain güç Pitch'e karşı bu ölümsüz kahramanlar harekete geçmek zorunda kalıyor. Amaçları ise tüm dünyadaki umudu, inancı ve çocukları kötülüklerden korumak.
William Joyce'un çocuk kitapları serisine dayanan filmin seslendirmelerini ise ünlü isimler yapıyor. Mesela, Jack Frost’u Chris Pine, Paskalya tavşanını Hugh Jackman, Noel babayı Alec Baldwin, Bogeyman Pitch’i Jude Law ve Diş perisini ise Isla Fisher seslendiriyor. Efsane Beşli filmi Joyce eşliğinde Peter Ramsey tarafından sinemaya aktarıldı...

Ashton Kutcher Steve Jobs oldu

2013’te geliyorlar! Senaryosu Matt Whiteley tarafından yazılan “Jobs” Nisan ayında vizyona girecek. Joshua Michael Stern’in yönettiği filmde, Jobs’un hippilikten nasıl 21’nci yüzyılın en etkili isimlerinden birine olduğu anlatılıyor. Filmde Jobs’u 34 yaşındaki Ashton Kutcher canlandıracak. Ridlley Scott yönetimindeki “Blade Runner 2”, Anthonio Banderas ile Penelope Cruz’un Pedro Almadovar’ın objektifinde ilk defa buluştuğu “I am Excited”, ayrıca Martin Scorcese’in, Leonardo di Caprio’nun başrolünde oynadığı filmi “The Wolf of Wallstreets” pek yakında beyaz perdede!

Düşler Diyarı’nda bir Cimcime

Düşler Diyarı

(Beasts of Southern Wild) DRAM
Y: Benh Zeitlin O: Quvenzhané Wallis, Dwight Henry, Levy Easterly
Yapım: 2012 ABD, 93 dk.

Cimcime, babası Wink ile birlikte yaşayan altı yaşında küçük bir kızdır. Bir gün babası hastalandığında doğa çığırından çıkar. Hava ısınır ve tarih öncesi yaban domuzlarından oluşan bir ordu donmuş mezarlarından kalkar. Şimdi Cimcime’nin hasta babasını, sular altında batmakta olan evlerini kurtarması ve evreni tamir etmesi gerekir.

Gere’e Golden Globe adaylığı getiren film

usan Sarandon ve Richard Gere’in rol aldığı Entrika bu haftaya damgasını vuracak bir film.
Gere bu filmindeki rolü ile 2013 Golden Globe en iyi erkek oyuncu dalında aday gösterildi.
Arbitrage’da Gere (Miller), başarılı bir iş adamı ve aile reisi portresi çiziyor, ancak başı büyük belâda. Yaptığı yolsuzluklar ortaya çıkmadan borç batağındaki şirketini büyük bir bankaya satmaya, bu durumu ve sevgilisi Cote (Laetitia Casta) ile yaşadığı gizli ilişkiyi ise eşi Ellen (Susan Sarandon) ve kızı (Brit Marling) saklamaya çalışıyor. Tam şirketini satmak üzereyken, beklenmedik bir olay yüzünden ailesi, imparatorluğu ve işlediği suç arasında sıkışıp kalıyor.
Bu esnada geçmişten tanıdığı Jimmy Grant (Nate Parker) ona yardımcı oluyor. Yapılan bir hata New York polisi Michael Bryer’ın (Tim Roth) dikkatini çekiyor ve suçluları bulmak için her şeyi yapıyor. Zaman daralırken Miller kendini içinden çıkılması zor bir ahlaki ikilemde buluyor. Foyası ortaya çıkmadan içinde bulunduğu durumdan kurtulabilecek midir? Entrika, başarılı yazar Nicholas Jarecki’nin ilk yönetmenlik denemesi. Bu film aşk, sadakat ve finans dünyasının karanlık dehlizleri hakkında bir macera filmi.

Oscar’a 12 dalda aday film Lincoln

Oscar’a 12 dalda aday olan Spielberg’in filmi Lincoln sürpriz oldu. Sürpriz olmayan ise Daniel Day Lewis’in “En İyi Erkek Oyuncu” dalındaki adaylığı. Akademi’nin genel çehresini göz önünde bulundurursak, “En İyi Film” dalında Ben Zeitlin’in ilk uzun metrajı ve diğer adaylar arasında bağımsız sayılabilecek “Beasts of Southern Wild”ı ile filmin 9 yaşındaki oyuncusu Quvenzhane Wallis’in “En İyi Kadın Oyuncu” adayı olarak yer alması da bir başka sürpriz.
Katheryn Bigelow’un Zero Dark Thirty filminin “En İyi Film” olarak aday gösterilmesine rağmen, yönetmenin adaylığının söz konusu olmaması ise büyük bir şaşkınlıkla karşılandı. Aynı şaşkınlık “Argo” filminin yönetmeni Ben Affleck ve Sefiller filminin yönetmeni Tom Hopper için de söz konusu. “Umut Işığım” filminin sevindiren sürprizi ise “En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu” adaylığı ile Robert de Niro’dan geldi.

Haberin Devamı