Gazete Vatan Logo

Erkekler de artık mutfağa giriyor

Erkekler de artık mutfağa giriyor

Ekranlardan bir süre uzak kalmayı tercih eden sunucu Doğa Bekleriz, Kanal 7’de başlayacak ‘Doğa’yla Haydi Bakalım’ adlı yemek programıyla geri dönüyor.

Türkiye’nin dört bir yanındaki evlere konuk olup, mutfağa girecek olan Bekleriz, kendisini “yemek yemek için yaşayanlardanım” diye tanımlıyor. Sempatik sunucu program çekimlerinde şimdiden kilo aldığını da söylüyor.


Uzun zamandır ekranda yoktunuz. Ne kadar oldu? Neden bu kadar çok ara verdiniz?

Beş yıl ara verdim. Kendimi geliştirmek ve daha güzel projeler ile ekranlara dönmek istedim. Bu arada üç seriden oluşan bir masal kitabı yazdım; Toz Perisi ve Bizimkiler (atlı ülkesi) adında. Gelirini ise kanserli çocuklara bağışladım.
Şimdi Kanal 7’de yayınlanacak bir yemek programıyla geri dönüyorsunuz. Nereden aklınıza geldi yemek programı yapmak?

Yemek benim çocukluğumdan bu yana hayatımı anlamlandıran renklerden biri... Ailece yemeğe çok düşkünüz. Yıllar önce zaten böyle bir program sunmuştum. O, ünlülerin evinde yemek yaptığım bir projeydi. Açıkçası tadı damağımda kalmıştı. İl il gezip yöresel tatlar yaparak bir yemek programı sunmak ise hayalimdi ve Allah nasip etti. Seyirciler ile istediğim bir formatla buluşma şansı yakaladım.

En çok hamur işlerini seviyorum

Beyler de giriyor mu mutfağa? Yemek yapan kadın ve erkek arasında ne fark var? Çok mu dağıtıyor mutfağı beyler?

Günümüzde mutfağa giren bey sayısında oldukça artış olduğunu düşünüyorum. Meslek olarak bakıldığında aşçılar hep erkek; evde aşçılar ise hep kadınlardı. Ama artık bu kavram değişti. Artık beyler mutfağa girmeyi kılıbıklık olarak görmekten vazgeçip bunu bir hobi alanı olarak görmeye başladılar. Kadınlar ise meslek olarak aşçılığı daha fazla tercih etmeye başladı. Erkek ile kadın arasındaki fark ise bence şu; kadınlar çocuk yaştan itibaren annelerinin yamağı olarak mutfakta zaman geçirdikleri için daha pratikler ve her yemek hakkında az da olsa bir bilgiye sahipler. Beyler ise sadece sevdiği yemeklere odaklanıyorlar. Dikkat edin bir erkeğe ‘ne yaparsın?’ diye sorulduğunda cevap genelde ‘yumurta kırarım, makarna, balık veya salatayı çok güzel yaparım’ olur. Ve sizin de sorduğunuz gibi evet, çoğu erkek mutfakta oldukça dağınık oluyor. Dolayısı ile kadınlar da onları mutfağa sokmuyor. Ama kim bilir belki de bu seçili bir harekettir. Ne dersiniz? (Gülüyor)...

Yemek yemeyle aranız nasıl?

Yemekler ile aram çok fazla iyi. Yaşamak için yemek yiyenlerden değil yemek yemek için yaşayanlardanım.

Bu program nedeniyle kilo almaktan korkmuyor musunuz?

Evet, maalesef program süresince kilo aldım. Dikkat etmeme rağmen hem de... Ancak kafama takmıyorum çünkü sürekli yollardayız ve çok yoruluyoruz. Bu yüzden bünyemin sağlam kalması lazım.

En sevdiğiniz yemek?

En sevdiğim yemekler genelde hamur işleri ama diğer yemekleri de seçmem. Sebzeden ete kadar her türlü yemek ile aram iyidir; keyifle yerim.

Özcan Deniz'in yeni filmi Su ve Ateş’te oynadı

Tekrar oyunculuk yapacak mısınız? Planlarınız neler?

Oyunculuk projenin içeriğine göre olabilir. Özellikle komedi işler tercihim. Zaten geçmiş dönemde de ağırlığı hep komedi dizilerine vermiştim. Yeni sezonda Özcan Deniz’in sinema filminde yer aldım. Açıkçası uzun bir aradan sonra izleyiciler ile sinemada buluşmak oyunculuk adına çok keyifli oldu.

Podyumlara da geri dönecek misiniz peki?

Modelliği artık düşünmüyorum.

Haberin Devamı