Gazete Vatan Logo

En iyi birinci sınıf havayolları

En iyi birinci sınıf havayolları

British Airways, Ekim ayında yeni uçağı “Dreamliner”ı tanıttı. Uçak, sadece 8 yolcuyu ağırlayabilen yeni birinci sınıf bir kabine sahip. Ancak diğer havayolu şirketleri bu gelişmelere kayıtsız değil. İşte, dünyanın en iyi 6 havayolu şirketinin first class kabinleri...

British Airways

Dünyanın ilk birinci sınıf uçuşu British Airways tarafından, 1919’da Londra ile Paris arasında yapılmış. Şimdilerde BA, Dreamliner ile eski prestijini yakalayacak gibi görünüyor.

Yer Düzeni: Kabin içerisinde asma dolaptan masaya, gösterişli aynalardan çöp kutularına her şey düşünülmüş.

Teknoloji: Diğer şirketlere oranla daha zayıf bir film arşivi olsa da, 23 inç ekranla birçok yolcuyu tatmin edebilir. Wi-Fi bulunmuyor.

Yemek: Zengin bir yemek ve içki menüsünün yanında, uçakta bir de cappuccino makinesi de mevcut.

Hizmet: Oldukça etkileyici bir hizmeti olan BA’nın tüm personeli sizi şımartıyor ve pilotlar oldukça kaliteli.

Emirates

Emirates, yılda ortalama 143 trilyon yolcuyu taşıyarak, dünyanın en büyük havayolu şirketi olma ünvanını üstleniyor. United ve Lufthansa ile yarışıyor.

Haberin Devamı

Yer Düzeni: Emirates’te her şey gizlilik içinde. Koltukların her biri, özel odalar içerisinde, özel mini barlar da unutulmamış.

Teknoloji: Farklı dil seçeneklerinin ulaşılabilir olduğu dokunmatik ekranlarda 2 bin civarında film, oyun, müzik ve klip bulunuyor. Wi-Fi ve telefon hizmeti var.

Yemek: Gökyüzünün en iyi kahvaltısı ve en iyi akşam yemeği bu havayolunda.

Hizmet: Hangi dilde konuşursanız konuşun, personeliyle anlaşabileceğiniz, küreselleşmeyi derinden hissettiren tek havayolu şirketi.

Qatar Airways

Şampanya barı taze çiçeklerle süslenmiş A380, altından avizelerle göz dolduruyor. A380’lerde 8 kişilik first class kabini ile seçkin hissetmenizi sağlıyor.

Yer Düzeni: Gökyüzünün en konforlu ve en yumuşak koltukları, yatağa dönüşebiliyor ve masaj fonksiyonunda çalışabiliyor.

Teknoloji: Android sistemiyle tüm yolcuların hizmetine sunulan 26 inc dokunmatik HD ekran aygıtlarda, 2 bin civarında film, oyun, müzik ve klip bulunuyor. Bu aygıtlarda aynı zamanda uçağın rotasını takip edebiliyor ve pilotun gördüğü manzarayı seyredebiliyorsunuz. Wi-Fi bağlantısı da yolcuların hizmetinde.

Haberin Devamı

Yemek: Şarap ve havyar tavsiye edilir.

Hizmet: Personeller biraz mesafeli ve sert.

Singapore Airlines

İlk A380’ye sahip olma özelliğini taşıyan Singapore Airlines, First Class yerine, “Suites Cluss” ifadesini kullanıyor.

Yer Düzeni: Bazı yolcular, birinci sınıfta uçarken görmek ve görülmek isteyebilir ancak SA, first class bölümünü İtalyan derisiyle kaplı duvarlarla ayırmayı tercih etmiş.

Teknoloji: Wi-Fi mevcut. 23 inç ekranlarda bin civarında film, oyun, müzik ve klip bulunuyor.

Yemek: Bolca havyar ve şarap tüketmenizi öneririz.

Hizmet: Hizmette gökyüzünün en iyisi, denebilir.

Etihad Airways

Etihad Airlines’ın CEO’su James Hogan, uçakların gitgide otele benzeme eğiliminin karşısında duruyor. Misafirperver bir ulaşım aracı olmaya çalıştıklarını ifade eden Hogan, yolculara daha çok butik otel deneyimi yaşatmaya çalıştıklarını ekliyor. Yüksek duvarlı tek kişilik bir odada yatağa dönüşebilen deri koltuklar bunun kanıtı.

Haberin Devamı