Gazete Vatan Logo

Dizileri bitti ama efsane sürüyor

Hiç şüphe yok ki devir onların devri

Asıl ki hayatımızın odak noktası artık dizilerse, başrollerdeki Kenan İmirzalıoğlu, Kıvanç Tatlıtuğ, Beren Saat ve Tuba Büyüküstün de en çok konuştuğumuz isimler arasında.

Hiç şüphe yok ki devir onların devri. Rol aldıkları diziler her ne kadar tatile girdi ya da bittiyse de onlar hâlâ konuşulmaya devam ediyor. Biz de hem tüm yıl boyunca konuştuğumuz bu isimleri daha yakından tanıyalım hem de birbirleriyle olan yarışlarında hangisi bir adım önde bakalım istedik.

KENAN İMİRZALIOĞLU

Esmer, sert ve yakışıklı... Has Türk erkeği

* 18 Haziran 1974 Ankara doğumlu. İkizler burcu. Boyu 1.90 cm.

* Üç kardeşin en küçüğü. Babası çiftçi. 12 yaşına kadar Üçem Köyü’nde yaşadı. Ardından orta ve lise öğrenimi için Ankara’ya teyzesinin yanına gitti. Yıldız Teknik Üniversitesi Matematik Bölümü mezunu. 1997 Best Model of The World birincisi.

* Deli Yürek dizisinde Miroğlu karakteriyle oyunculuğa geçti.

* Rol aldığı “Yazı Tura”, “Son Osmanlı Yandım Ali” ve “Kabadayı” filmleriyle sinemada da “varım” dedi. Oyunuyla her zaman Kıvanç Tatlıtuğ’dan daha fazla övgü aldı.

* Ezel dizisiyle ününün zirvesine tırmandı.

* Takım elbiseden hiç şaşmadı.

* Uzun boylu ve sert duruşuyla klasik jön tarifinin karşılığı oldu.

* Ezel dizisinde kullandığı Shelby Cobra, Maserati Quattroporte ve Bentley Arnage T ile dikkat çeken İmirzlıoğlu, günlük hayatında Mercedes G500’e biniyor.

* Kadında samimiyet istiyor.

* Zeynep Tokuş ve ardından Zeynep Beşerler’le aşk yaşadı. Şimdi kalbinin yeni Zeynep’ini arıyor.

BEREN SAAT

Masumiyetin ve şehvetin simgesi

* 26 Şubat 1984 Ankara doğumlu. Balık burcu.

Boyu 1.67 cm.

* TED Ankara Koleji mezunu. İşletme okurken Türkiye’nin Yıldızları adlı programla oyunculuğa adım attı. Yıldızı Hatırla Sevgili dizisiyle parladı.

* Hızlı araba kullanmayı seviyor. Trafik polisine yakalanıp ceza yemişliği bile var.

* Önce bir deodorant markasının hemen ardından da bir cips firmasının reklamlarında rol aldı. Bu iki reklamdan 1 milyon

650 bin TL kazandığı söyleniyor.

* Çantasında her zaman taşıdıkları; not aldığı küçük bir defter ve kalem; makyaj malzemeleri ve vitaminleri.

* Eski sevgilisi Efe’yi trafik kazasında kaybeden Saat, oyuncu Bülent İnal’dan sonra bir süre Levent Semerci’yle aşk yaşadı.

* Yeni sezonda “Fatmagül’ün Suçu Ne?” filminin, dizi versiyonunda “Fatmagül” rolüyle ekrana gelecek.

TUBA BÜYÜKÜSTÜN

Hanım hanımcık ideal Türk yıldızı

* 5 Temmuz 1982 İstanbul doğumlu. Yengeç burcu. 1.73 cm. boyunda.

* Ailesinin tek kızı olan Büyüküstün, İstanbul Özel Doğuş Okulları’ndan ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sahne Dekorları ve Kostüm Tasarımı Bölümü’nden mezun oldu. Tomris Giritlioğlu ile tanıştıktan sonra oyunculuğa başladı.

* Çemberimde Gül Oya adlı dizisindeki Zarife rolüyle dikkat çektiyse de esas patlamayı başrolünde olduğu Ihlamurlar Altında dizisiyle yaptı.

* Kendisini “Çok çekingen, oldukça utangaç biriyim. Her şeyden önce işim geliyor. Bir de her şeyi deneme-yanılma yöntemi ile yaşayan biriyim” diye anlatıyor.

* Fobisi; kameralar ve fotoğraf makinesi. Ancak Vogue dergisi için yaptığı çekimle masum bir kızdan femme fatale bir kadına nasıl dönüştüğüne şahit olduk.

* Görüntü yönetmeni Sami Saydan’la bir ilişki yaşıyor.

KIVANÇ TATLITUĞ

Avrupai yakışıklılığıyla fark yaratıyor

* 27 Ekim 1983 Adana doğumlu. Balık burcu. 1.90 cm. boyunda, 42 beden.

* Beş kardeşin en küçüğü. Adana’da Çağ Koleji’ni bitirdi. Şu an Kültür Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nde okuyor. Babasının ciddi bir kalp ameliyatı geçirmesinin ardından ailesiyle birlikte Adana’dan İstanbul’a taşındı. Profesyonel olarak Ülkerspor takımında basketbol oynadı ancak; geçirdiği bir sakatlık sonucu mankenliğe yöneldi ve 2002 Best Model of The World birincisi oldu.

* Halen Kültür Üniversitesi İletişim Tasarım ve Sinema Bölümü’nde tiyatro okuyor.

* Mankenlik yerine oyunculuğu tercih etti. Yıldızı Gümüş dizisinde canlandırdığı Halil karakteriyle parladı. Esas çıkışını Aşk-ı Memnu dizisindeki Behlül karakteriyle yaptı.

* Yurt dışındaki popülerlik anlamında Kenan İmirzalıoğlu’nun bir adım önünde. Özellikle Orta Doğu’da fırtınalar estiriyor; Brad Pitt veya David Beckham diye anılıyor. Popüleritesi THY’nin yeni yüzü olma imkanı da sağladı.

* Sarı saçları, mavi gözleri, kusursuz hatları ve masum ifadesiyle Türklerin alışık olmadığı bir jön kavramı çiziyor.

* Arabalara çok meraklı. Kullandığı İnfiniti marka jeep’i travestilerle aynı karede görüntülenince hemen sattı. Şimdi Corvette kullanıyor.

* Grease müzikalinde rol alarak farklı alanlarda da iddialı olduğunu kanıtladı.

* Azra Akın ve Meltem Cumbul’la yaşadığı medyatik aşkların tersine İdil Fırat’la gözlerden uzak bir beraberlik yaşıyor. Yakında evlenmeyi düşündüğü söyleniyor.

Haberin Devamı