Gazete Vatan Logo

Di Caprio'yu izleyenler o mesleğe akın etti

Başrolünü Leonardo Di Caprio'nun oynadığı Para Avcısı (The Wolf of Wall Street) filminin ardından borsacılık mesleği daha çok aranmaya başladı.

Wall Street'te geçen yolsuzlukları konu alan film, verilere göre ters etki yaratmışa benziyor.

ABD'li kariyer sitesi Indeed.com sitesinin dört aylık çalışmasına göre, borsacılık mesleğinin yüzde 80 daha fazla arandığı ortaya çıktı.

Filmin yayımlandığı Ocak ayında İngiltere'deki aramalarda ise yüzde 44 oranında artış yaşandı.

Jordan Belfort’un aynı adlı romanından sinemaya uyarlanan filmin yönetmenliğini Martin Scorsese, senaryo uyarlamasını Terrence Winter yaptı. 23 Aralık 2013 yılında vizyona giren Para Avcısı en iyi film, en iyi erkek oyuncu, en iyi yardımcı erkek oyuncu, en iyi yönetmen, en iyi uyarlama senaryo dallarında Oscar’a aday gösterilmişti.

FİLMİN ÖZETİ

Jordan Belfort 24 yaşında genç ve hırslı bir adamdır. Para kazanma arzusuyla Wall Street borsasında önce komisyoncu ve ardından Stratton Oakmont adında bir yatırımcı firmasında zengin olmak için her şeyi yapmaya hazır bir CEO olur. 90'ların en hızlı günleridir ve New York işlem salonunda her şey olabilmektedir. Önemsiz tahvillerle birçok yatırımcıyı aldatarak, Belfort kısa zamanda bir para makinasına ve aynı zamanda bir harcama makinasına dönüşür. Bir günde hesapları milyon dolarlarla doldururken o gece hepsini aynı hızda harcayabilir. Profesyonel hayatının yanı sıra uyuşturucu, fahişeler, son derece pahalı lüks fantezilerle dolu kirli bir oyunun içindedir. Bu karakterin hayatındaki her şey abartılı bir şekilde devam ederken, çöküş ise çok uzakta değildir.

Haberin Devamı