Gazete Vatan Logo

Cihangir’in ünlüleri nereye takılır?

Cihangir’in ünlüleri nereye takılır?

- Son olarak Yalan Dünya dizisiyle yine gündeme gelen Cihangir pek çok ünlüye ev sahipliği yapıyor. Hal böyle olunca civardaki mekanları mesken tutuyorlar. Semtin ünlüler rotasını çıkardık...

Savoy Balıkçısı

Cihangir’in rakı balık deyince akla ilk gelen adreslerinden. Mehmet Aslantuğ, Arzum Onan, Ece Uslu, Erdem Yener, Yavuz Bingöl ve Teoman buranın müdavimlerinden. Özel bir gelenekleri de var müdavimlerin isimlerini rakı bardağına yazıyorlar.

Cihangir Manavı



Ünlülerin en çok alışveriş yaptıkları manav. Orhan Pamuk mevsim meyveleri ve taze kuruyemişini buradan alıyor. Hande Yener, Şener Şen, Ata Demirer, Rutkay Aziz sebze meyvesini alıyor. Ünlüler ile karşılıklı “Bir kilo iyisinden elma” diyebiliyorsunuz.

Yımırta



Mekan akşama kadar çıkardığı kahvaltılıkları ile popüler. Deniz Akkaya, Seda Sayan, Emre Aydın, M. Ali Erbil, Murat Dalkılıç, Nur Yerlitaş, Demet Akalın burada iş toplantılarını bile yapıyor. İçeri girerken korumalara denk gelirseniz sakın korkmayın.

Demeti

Cihangir’in en iyi manzaralı rakı balıkçısı. Mönüdeki balık çeşitlerinin aynısını Eminönü’nde de yeme şansınız var. Ama yüzde bir fiyata. Ata Demirer’in şarkılı geceler düzenlediği kulaktan kulağa konuşuluyordu. Işın Karaca, Mehmet Günsür hep burada.

Firuzağa Kahvesi

Esas oyuncu enflasyonu burada. Sınıf ayrımının kalktığı tek alan. Birçok espriye konu alan “Zeki Demirkubuz’u kahvede beklemek” söylemi kesinlikle doğru. Beyaz ekranda gördüğünüz yarı ünlü, figüran, başrol oyuncusu her ünlünün yolu buradan geçiyor.

White Mill

Ünlü müdavimi arttıkça mönüdeki fiyatları yükselten White Mill’e gitmeden cüzdanınızdaki paraya bakın. Meryem Uzerli’ye arkadaşlarıyla Almance konuşurken burada denk gelebilirsiniz. Buğra Gürsoy, Berrak Tüzünataç günün kahvesini burada içiyor.

Smyrna

Mahalle barı tadındaki mekanın gediklisi Nejat İşler, Yetkin Dikinciler, Selçuk Yöntem. Onları burada beş saat hiç kalkmadan otururken görebilirsiniz. Genellikle kahvaltı yapıyorlar. Derin sohbetler içinde oldukları için yanlarına yanaşıp fotoğraf çektirmek pek akıllıca değil.

Kaktüs Kahvesi

Engin Günaydın, Ata Demirer, Hale Soygazi, Ayşegül Aldinç, Tuna Kiremitçi, Harun Tekin, Genco Erkal, Sırrı Süraya Önder, Deniz Türkali hep burada. Hatta iş görüşmelerini, uzun sohbetlerini ve röportajlarını Kaktüs’te yapmayı tercih ediyorlar.

Kahve 6

Semtin organik mönüsü ve bahçesi ile spor sonrası en çok uğranan yeri. Demet Evgar ve Şebnem Dönmez’i pilates ya da yoga çıkışı burada bitki çaylarını yudumlarken görebilirsiniz. Mert Fırat ve yönetmen arkadaşı İlksen Başarır ile hararetli bir sohbetin içindeyken denk gelebilirsiniz.

Aliye Meyhane



Cihangir’in taze rakıcısı. Sıla, Mehmet Turgut, Mustafa Alabora, Can Bonomo, Rutkay Aziz, Halil Ergün, Gonca Vuslateri Aliye’de kurdukları uzun masalarda görebilirsiniz. Yeni Rakı içip, mekanın ünlü mezelerini söylüyorlar. Buraya gelen hayranları ile de sohbet ediyorlar.

Haberin Devamı