Gazete Vatan Logo

Cesur bir kadın yaratmak istedim

Cesur bir kadın yaratmak istedim

Tuvana Büyükçınar Demir ilk haute couture koleksiyonu “Golden Bazaar”ı bir defile ile tarihi Kapalıçarşı’da sundu. Tuvanam, 25 parçalık Sonbahar/Kış 2015-16 Golden Bazaar koleksiyonunda şimdiye kadar ki tüm Tuvanam koleksiyonlarından izler taşıyor ve güçlü kadınları anlatıyor...

Kapalıçarşı aşkını biraz anlatır mısın, anılarını?

Bugüne kadar pek çok kez vurguladığım üzere, Kapalıçarşı benim hayallerimin başladığı, içine girdiğimde adeta boyut değiştirdiğim, tasarım dünyasına açılan harikalar diyarım oldu. Çocuk yaşta Alice gibi içine ilk adımımı atıp, o dünyanın bende yarattığı izlenimlerle beslendiğim, biriktirdiğim, kurguladığım masalları da aslında reel dünyada bugüne kadar ki profesyonel hayatım aracılığıyla kitlelerle paylaşabildim. Oradaki ikat, kutnu gibi el dokuması kumaşları da, çeşitli bakır objeleri de, vintage aksesuarları da, hem Ani Prensesleri, Zamana KarşıKeşif ve Storyteller koleksiyonlarımda, hem pek çok kurumsal ve özel organizasyonda kullanarak, Kapalıçarşı’nın 22 kapısını, kendine has egzotizmi ve renkleriyle dış dünyaya aralarken, evrenin bana bu gönüllü elçiliği o kapıların içerisinde de gerçekleştirebilme şansı vereceğini henüz bilmiyordum.

Haberin Devamı

Koleksiyonu biraz senden dinlesem...

Koleksiyon dediğim gibi bugüne kadarki Tuvanam koleksiyonlarımın tümünden izler taşıyormuş gibi geliyor. Normalde her koleksiyonumda ayrı ya da birbirini tamamlayıcı hikâyelerle, ama her seferinde de bambaşka dokularla, desenlerle, renk ve konseptlerle bir bütünlük oluşturdum ve her zaman duyduğum şey, yine şaşırttığım ama yine de Tuvanam çizgisinden çıkmadığımdı. Ama ben başlangıçta renkleri, farklı kombinasyonları en çok ve en eklektik şekilde bir araya getiren bir tasarımcı olarak, bu duyguyu ve kendi imzamı çok minimal, tek renkli bir parçada da koruyabildiğim, bu Tuvana Büyükçınar tasarımıdır diye düşündürdüğüm noktada, markamın da olgunlaştığını hissedebildim. Bu koleksiyonda kullandığım klasikleşmiş Tuvanam püskül yorumlamalarından, Fransız dantellerine, farklı işlemelerden İtalya’da özel olarak dokunan kuponlara, Golden Bazaar’ın ihtişamlı ruhunu yansıtabilecek bir çeşitlemeyi, lüksün genel geçerliğinin farkındalığına sahip, çok bilinçli, aydınlık, parlak, fark edilen, kültürlü, değerlerine düşkün, cesur bir kadınla yansıtmak istedim.

Haberin Devamı

İzinleri alırken ve tüm bu hazırlıkları yaparken zorluklarla karşılaştın mı?

Bu defilenin hazırlık aşamasında kesinlikle evren ve sevdiklerim bana çok yardımcı oldu. Çok müthiş bir ekiple ve yeni girişimci heyecanıyla, herkesin ortak desteğiyle, benim bile hala inanamadığım bu projeyi Kapalıçarşı’da gerçekleştirebildik ve dünyanın ilk alışveriş merkezi tarihinde ilk defa kapılarını bir defile için Pazar günü aralamış oldu. Takım oyununa, ekip ruhuna benim kadar aşina birisi için bile bu gerçekten rüyalarımda göremeyeceğim bir kadroydu, hep birlikte hayal kurduk ve birlikte gerçekleştirdik, tüm emeği geçenlere ve beni o gün yalnız bırakmayanlara müteşekkirim.

Çağla ve Didem ilham perilerim

Bundan sonraki projelerin neler?
Şu an hala en genç projem sevgili Alara Koçibey ve Emine Kütük Palabıyık’la kurduğumuz ve 0-14 yaş arası dekorasyonuna hitap eden, 3 Moms. Orada karşımıza tek bir beyaz duvar alıp öyle dünyalar yaratıyoruz ve öyle güzel tepkiler alıyoruz ki, 2 seneye doğru gitmesine rağmen, hala içimizdeki amatör ruh ve önümüzdeki yolun uzunluğu bize heyecan veriyor. Nişantaşı A46 mağazamın yenilenmesinin ardından, Bodrum A46 mağazamızı da 19 Mayıs itibariyle Türkbükü’nden Yalıkavak Palmarina’ya taşıdık ve onun da dekorasyonu muhteşem oldu. Şimdi her ikisi için de hazırladığım yaz koleksiyonlarına ekleyeceğim kapsül koleksiyonların son rötuşlarıyla ilgileniyorum.
Çağla Şikel ve Didem Soydan senin uğurun mu, onlarsız defilen yok gibi?
Kesinlikle öyleler, onlar benim ilham perilerim. Sevgili Çağla, hamilelik dönemi haricinde tüm defilelerimde beni her zaman onurlandırdı. Keza Didem’le de, modellik kariyerinin başından beri çok büyük bir sinerjimiz var. Hiç unutmam, benim İstanbul Moda Haftası kapsamında yer aldığım ilk defilemde giydiği abajur elbiseyle başladı bu birlikteliğimiz.

Haberin Devamı