Gazete Vatan Logo

Bu yılın modası sade şıklık

Bu yılın modası sade şıklık

85’incisi düzenlenen Oscar ödüllerinin sahiplerini bulduğu gecenin, kırmızı halı geçidi de büyük merakla izlendi. Twitter üzerinden yapılan yorumlar, Oscar’da sade tasarımlar seçen yıldızların daha cesur olmaları gerektiğinden yanaydı. “On the red carpet’’ sunucuları Rachel Smith ve Roshumba Williams’ın giydiklerine bakmadan, kırmızı halı elbiselerini yorumlaması şaşırtıcıydı. Bu seneki kırmızı halının resmi elbise modeli straplez oldu. Ten rengi ve pastel tonların tercih edildiği gecede, gözler çarpıcı renkleri aradı. Jane Fonda neon sarı elbisesiyle gecenin en cesur yıldızlarındandı.



Aynı renk aynı marka 2 farklı stil

Charlize Theron,
2 parçalı peplum detaylı beyaz Dior Couture elbisesiyle, sadeliğin de çok çarpıcı olabileceğini gösterdi. Kısacık saçları, tek taş pırlanta küpe ve pırlanta bileklikleriyle, mücevher-elbise uyumunu da en iyi yakalayanlardandı.
Jennifer Lawrance da hem beyaz hem Dior Couture seçti. Fakat Charlize Theron’un aksine etekleri oldukça kabarık model Anna Karaneina’nın kostümlerini hatırlatıyordu. Sırtına doğru taktığı 70 karatlık Chopard ‘’sautoir’’sa bu tuvaletin mücevheri değildi. Sırta takılacak kolyede sırt tamamen açık olmalı ve sırta takmaya yönelik yapılan mücevherler seçilmeli. Anne Hathaway de sırtına doğru taktığı T&Co. ‘’choker’’ la aynı hataya düşenlerden.

Modern tuvalete vintage gerdanlık


Jennifer Garner’ın kendisine özel dikilen sırtı fırfırlı, mor Gucci tuvaletiyle gecenin renkli seçim yapan yıldzları arasındaydı.

Nicole Kidman, L’Wren Scott imzalı gümüş ve altın işlemeli tuvaletini, spor dekoltesi ve dağınık saçlarıyla dengeledi. Dağınık saçlarının bir diğer artısı da, kıyafetine göre abartılı olan küpelerini saklamış olması.

Jessica Chastain, ilk bakışta sıradan gözüken Armai Prive bir tuvaleti seçen yıldız, işçiliği ne kadar da iyi olsa böyle bir elbise yerine kırmızı halının ruhunu yansıtacak bir tasarımla karşımıza çıkabilirdi. Mücevher, elbise uyumu zayıftı . Ama Harry Winston mücevherleri birer şahaserdi.

Halle Berry doğru Zeta Jones yanlış
seçim yaptı




Halle Berry’nin Versace elbisesi Jennifer Lopez’in geçen sene giydiği Zuhair Murad elbiseye benzetildi. Fakat Halle Berry’nin elbisesi, rengi ve keskin hatlarıyla özgün ve çarpıcıydı.

Catherine Zeta Jones’un, Zuhair Murad’dan seçtiği tuvalet muhteşemdi ama vücut yapısına uymuyordu. Bir de kullandığı sallantılı altın rengi küpeler biraz fazla kaçmıştı.

Nerede o eski mücevherler?



Hollywood tarzı deyince akla 80’lerin ihtişamı gelir. Yakın bir geçmişe kadar da gösterişli kırmızı halı mücevherleri göz kamaştırıyordu. Özellikle bu 85. Oscar kırmızı halısında mücevherler başrol olmaktan çoktan vazgeçmişler. Biz de Anne Hathaway’in Tiffany&Co. Kolyesiyle avunmak zorunda kaldık.

Oscar mücevheri deyince ilk aklıma gelenler

Elizabeth Taylor’ın, 1970’deki Oscar töreninde taktığı 69.42 karatlık Taylor Burton pırlanta kolyesi, Nicole Kidman’ın 2008’de taktığı 1399 karatlık L’Wrenn Scott pırlanta kolyesi ve Angelina Jolie’nin 2009’da taktığı, 115 karatlık Lorraine Schwartz zümrüt küpeleri. Aynı yıl Amy Adams’ın taktığı toplamda 630 karat zümrüt, yakut ve safirle, 39 karat pırlantadan oluşan Fred Leighton gerdanlığı.

Anne Hathaway sağ gösterip, sol vurdu

Anne Hathaway, gecenin en çok konuşulan ismi oldu. Valentino bir elbise giyeceği açıklanan aktris, törene 3 saat kala bir Prada elbise seçmiş. Seçimi son dakikada yaptığından, mücevheriyle iyi bir uyum sağlayamamış. Anne Hathaway’e mücevherlerinin markası sorulduğunda verdiği ‘’ Tabii ki Tiffany&Co.’’ cevabıyla Audrey Hepbrun’a olan hayranlığı ve ona benzeme çabasını ele vermiş oldu.

Haberin Devamı