Gazete Vatan Logo

Bodrum ile Çeşme arasındaki 10 fark

Son yıllarda aralarındaki rekabet iyice kızıştı. Yaz tatilinin son virajında bu iki güzide tatil beldemizin karşılaştırmalı üstünlük durumlarını inceledik."Hangisine gitsem'' diye hâlâ düşünen kaldıysa buyursun...

Bodrum kokoştur,Çeşme cool
Havalı sosyetiklerin alayını Bodrum'da görürsünüz. Plaja baloya gider gibi gidilir... Simli işlemeli tunik, koca küpeler, topuklu terlikler...
15 dakikada bir bikini değiştirilir. Çeşme'nin kadınları ise daha bir cool, daha bir sportiftir. Manken Çağla Kubat gibi mesela. Rüküşlüğe prim vermezler.

Çeşme'de sörf yapılır,Bodrum'da yan gelip yatılır
Çeşme'de tatil, beachler birbirine uzak olduğu için tempolu geçer. Öyle saatlerce bir yerde yatılmaz. Gezilir, atlanır, zıplanır. Alaçatı'da bol bol sörf yapılır. Bodrum'da yapılan en büyük fiziksel aktivite ise 'Çakkıdı çukkudu' kıvırmaktır!

Çeşme'de Ayayorgi,Bodrum'da Türkbükü piyasadır
Türkbükü Bodrum'un en piyasa koyudur. Buraya kendini göstermeye gelinir. Kıç kıça minderlerde yatar, etrafı kesersiniz. İstanbul'un bir mahallesi gibidir. Aylardır görmediğiniz tanıdık-
larınızı 15 dakika içinde görürsünüz. İn mekânlar Ship a Hoy, Maça Kızı ve Bianca'dır. Çeşme'nin Ayayorgi'si Türbükü'nden kopya çekmiştir. Tek farkı İzmir sosyetesini ağırlamasıdır.

Bodrum'da tekne turu yapılır,Çeşme'de beach turu
Bodrum'da koy koy, Çeşme'de beach beach gezmek esastır. Orak Adası, Çökertme gibi Bodrum koylarında bakir doğanın tadını çıkarırsınız. Çeşme'nin beachleri ise Bodrum'unkileri döver. Alaçatı Babylon, Shayna, Surf Paradise Club, Seaside, Kum Beach, Sole Mare, Altınkum Plajı'ndaki Fun Club en babalarıdır.
Paşalimanı'ndaki Aqua Beach, çam ormanı ile denizin kesiştiği sakin bir koyda, 50'yi aşkın minerali içeren 38 derece sıcaklığındaki termal havuzuyla ülke hudutları içindeki en iyi akşamüstü sefasını sunar... (Aqua mania kokteyli eşliğinde..)

Bodrum'da balık iyidir,Çeşme'de kahvaltı
Yalıkavak'taki Sait, Gümüşlük'teki Mimoza, Türkbükü'ndeki Giritli... Bodrum'un her noktasında iyi balıkçı lokantası bulursunuz. Çeşme'de ise deniz ürünü denince akla bir tek Dalyan-köy ve Hasan Usta gelir. Diğer yerlerde İtalyan ve Fransız mutfağı hakimdir. Alaçatı'da Tuval, Lavanta ve Mavi, Ayayorgi'de Paparazzi öne çıkar. Çeşme'nin asıl gurme öğünü kahvaltıdır. Bahçeden toplanan biber domates, asma yaprağında peynir, ve özellikle ev reçelleri (Sakız, limon veya bergamot) nefistir. Bakınız: Alaçat Cafe...

Bodrum'da Hoca'nın Yeri'ne gidilir,Çeşme'de kuyumcuyaÇeşme'deki Kumrucu Hüseyin ve Kumrucu Şevki yıllardır 'en iyi kumruyu hangimiz yapıyoruz' diye kapışır dudurlar. (İkisi de zengin olmuş, şube üstüne şube açmıştır) Çeşme'den kumru yemeden dönülmez. Kumru'nun Bodrum'daki rakibi ev yapımı gözleme, börek ve mantılardır. Onları da en iyi Türkbükü'ndeki Hoca'nın Yeri yapar.

Bodrum'da yaprak kımıldamaz,Çeşme'de rüzgar durmaz
Çeşme'nin deli rüzgarı başlamaya görsün. Uçurur alimallah! Ilıca koyunda deniz genelde hep dalgalıdır. Git git diz boy olan Ilıca'da dalgalarla oynaşırsınız, bazen ayakta durmak bile zor olabilir. Bodrum'un koyları ise genelde rüzgarsız ve sakindir. Rahat rahat yüzebilirsiniz.

Bodrum'da deniz sıcaktır, Çeşme'de buz..
Adı üstünde 'Ilıca' dışında Çeşme'de deniz serindir. Alaçatı buz gibidir.Bodrum'un hemen hemen tüm koylarında ise titremeden yüzersiniz.

Bodrum'da Divan Palmira pahalıdır,Çeşme'de Sheraton
Türkbükün'deki Divan Palmira; Bodrum'un cüzdanı hayli kabarık tatilcilerine hitap eder. Çeşme'nin o ayarda pahalı oteli ise Ilıca'daki 5 yıldızlı Sheraton'dur.

Bodrum'da antik tiyatro var,Çeşme'de Babylon
Çeşme bu yıl Babylon'un açılmasıyla konser mekânı kategorisinde Bodrum'a karşı 1-0 öne geçti. Deniz kıyısında palmiyeler altında müzik dinlemek gayet hoştur. Bodrum'da bu vazifeyi emektar antik tiyatro görür.

Bodrum Fanatikleri
Gülin- Akın Öngör, Pınar Altuğ, Çiğdem Kayalı, Eda Taşpınar, Şebnem Çapa, Fatih Terim..

Çeşme Fanatikleri
Yılmaz Erdoğan, Demet Akkaya, Beyazıt Öztürk, Çağla Kubat, Aydan Şener, Saba Tümer, Sezen Aksu

Haberin Devamı