Gazete Vatan Logo

Bırakın ruhunuz ‘spin’ atsın

Etrafınızda terli onlarca kadın ve erkek... Son dönemde bağımlılığı artan bir trendden bahsediyorum. Soul Cycle yani ruh döngüsünden!

Bırakın ruhunuz ‘spin’ atsın

Fitness salonlarında bisiklet üzerinde yapılan spinning derslerine aşinayız. Müzik ve bir eğitmen eşliğinde koca bir sınıf bisiklet çevirerek kalori yakıyor o derslerde... Fazlasıyla popülerdi bir dönem Türkiye'de de. ABD'de bu bir adım daha öteye taşınıyor bir süredir. Adı Soul Cycle. Yani Ruh Döngüsü... Beyaz Yakalılar arasında son dönemin en trend sporu...

Amaç ruhu da doyurmak

İşin içine ruh nereden girdi demeyin. Spor zaten ruhun gıdası adeta... Psikologa giden herkesi spor salonuna yönlendirmeleri boşuna değil. Mutluluk hormonu endorfin salgılatıyor spor. Hele bunu bir 'ayin' gibi yaparsan yeme de yanında yat. Soul Cycle'da da amaç spor kadar ruhunu da doyurmak. Bir nevi yoganın kalori yaktıranı olarak tanımlıyorlar. Peki nasıl mı olacak o iş? Anlatayım.

Hangi aktivite ne kadar kalori yaktırır?

- 45 dakika Soul Cycle: 500-700 kalori.

- Yarım saat kürek çekmek: 250-300 kalori.

- Yarım saat koşu: 400-450 kalori.

- 1 saat tenis: 500-550 kalori.

- 1 saat yüzme: 500-600 kalori.

Bu yıl dünya geneline yayılıyorlar

Haberin Devamı

ABD'de bir fitness salonu 2006'da başlattı dersi. O zamanlar küçük bir gruptu bunu yapan. Ancak popülerleşip adeta bir çılgınlığa dönüşmesi 2014'ü buldu. Artık ABD'de yapmayan yok neredeyse. 50'den fazla salonu var şirketin. Her gün 12 binden fazla müşteri geliyor salonlara... Bu yıl ABD'den çıkıp, dünya geneline de yayılmayı planlıyorlar.

Koca bir burger kadar kalori yakın!

Spinning dersinin karanlıkta yapılanı gibi özetleyebilirim kabaca. Mum ışığında, yüksek müzikle yapılıyor. Karanlık olunca bir nevi 'ayin' gibi niteliyorlar yapılanı. Arınma, rahatlama... Kaslara abanıp yorarken, beynin de günlük stresi unutması gibi... Sadece bisiklete binmek değil, üst bedeni de çalıştırmayı hedefliyor. Dans hareketleriyle bisiklete binmeyi birleştiriyor. Bir ders 45 dakika sürüyor. 500-700 kalori verdiriyor. İşte bu yüzden bu kadar popüler...

Ünlüler ruhlarını bisiklete kaptırdı

Soul Cycle'ın kısa sürede bu kadar yayılmasının bir nedeni de ünlülerden bulduğu destek. Bu seksi 'toplumun' bir parçası olmak istiyor herkes. Kimler yok ki bu grupta... Victoria Beckham, Katie Holmes, Lady Gaga, Oprah Winfrey ve Lena Durham Instagram'da bol bol poz paylaşarak en ön plana çıkan isimler. Tabii Victoria's Secret meleklerini de unutmamak lazım. Onlar da sıkı birer hayran. Özellikle de Alessandra Ambrosio... Defileler öncesi bir nevi kampa girdiklerinde sık sık kendilerini bu bisikletlerin üzerinde buluyorlar. Hatta SoulCycle'ın reklam amaçlı yaptığı etkinliklerde de boy gösteriyorlar.

Haberin Devamı

Victoria Beckham, Katie Holmes, Lady Gaga, Alessandra Ambrosio Instagram'da bol bol poz paylaşarak en ön plana çıkan isimler.