Gazete Vatan Logo

Biofarma'nın karlı satışı

Biofarma'yı satan Öncel ailesi Samandra'da 52 milyon 500 bin YTL 'ye ihaleyle arsa aldı.

İhalede Torunlar, Taşyapı ve Kuveyt sermayesinin Türkiye'deki tanınan isimlerinden Fehim Akın'ın ortak olduğu Ottoman Gayrimenkul ile yarıştı.

Samandra Belediyesi konut imarlı 215 bin metrekare ve ticaret ve konut imarlı 22 bin 87 metrekare arsayı satışa çıkardı. Tahmini bedeli 42 milyon YTL olan arsaya 8 şirket katıldı. Arsa en yüksek teklifi veren Selin İnşaat'ın oldu.

Selin İnşaat'ın sahipleri Öncel ailesi geçen yıl aralık ayında 1945'te kurulan 1973'te Mustafa Öncel tarafından satın alınan Biofarma İlaç'ı İngiltere bazı girişim sermayesi şirketi Partners in Life Sciences (PILS) ve Citigroup Venture Capital International (CVCI) ortaklığına satmıştı.

İhaleye Danışbeton, Taşyapı, Toray İnşaat, Ottoman Gayrimenkul, Yorulmaz İnşaat, İnpa Uluslararası Pazarlama ve Şerafettin Aydın teklif verdi. En yüksek teklif veren Selin İnşaat, Taşyapı ve Danış Beton arasında açık artırma yapıldı. Burada 52 milyon 500 bin YTL teklif veren Selin İnşaat ihaleyei kazandı.

İhaleye teklif veren Toray İnşaat Torunlar Grubu'nun iştiraki. Ottoman Gayrimenkulde ise Kuveyt sermayesinin Türkiye'de tanınmış ismi Fehmi Akın ile SİNPAŞ'ın yönetici Hamdi Altunalan ortak.

Haberin Devamı