Gazete Vatan Logo

Bebeğinizin hassas cildi için…

Bebeğiniz için en iyi ürünleri kullanmak istediğinizi ve onun hassas cildine özen gösterdiğinizi biliyoruz. Şampuanı, losyonu, güneş koruyucusu derken acaba fazla kimyasal ürün mü kullanıyorsunuz? Belki de çocuğunuzu korumak için yanlış kararlar veriyorsunuz. Gelin doğrularına bakalım.

Kimyasal maddelerin çocuklarımızın cildiyle temas etmesi, doğal ürünlere olan ilgiyi artırdı. Tenle uyumlu ve sağlıklı olan bu doğal ürünler, cilde hiç zarar vermiyor. Bebeklerin narin ciltleri tahriş olmasın diye anne-babalar da son yıllarda bu doğal ürünleri tercih etmeye başladı.
The Vitafamily’nin Genel Müdürü Hülya Nurel bizlere bebek kozmetiğinin nasıl olması gerektiğinden ve piyasaya çıkardıkları yüzde yüz doğal, bebek kozmetik ürünlerinden bahsetti.

BEBEKLERİN CİLDİ 3 KAT DAHA EMİCİ
Son yıllarda çocuklarımızda da yetişkinliklerin kullandığı güneş koruyucuları ve şampuanlar kullanılıyor. Oysa araştırmalar bebek cildinin ne kadar hassas olduğunu ve bu ciltlerin özel bakım gerektirdiğini gösteriyor. Bu özel bebek bakımları da, kimyasal maddelerin kullanılmadığı, doğal yöntemlerle oluşturulan kozmetik ürünlerden geçiyor. Bebek kozmetiğinde dünyada yeni bir gelişme yaşanıyor. Artık gelenekselleşmiş markaların yerini, doğal yöntemlerle oluşturulan ürünler alıyor.

BEBEK KOZMETİĞİNİN SON DURUMU
Çocuklarımızın ciltleri o kadar hassas ki, tahriş ve pişik olmaya, alerjik enfeksiyonlar kapmaya çok müsait. Ciltlerinin korunmaya ihtiyacı var. Eczanelerde, parfümerilerde rahatlıkla bulabildiğimiz ve çocuklarımıza uyguladığımız ürünler ne kadar güvenli? Çevresel araştırma ve değerlendirmeler yapan, ayrıca hiçbir kar amacı olmayan Enviromental Working Group’un 2007 yılında açıkladığı rapora göre; 1107 güneş koruyucusundan sadece %15’inin güvenli olduğu ve her 8 güneş koruyucu ürününden sadece 1’inin zararlı ışınlardan koruduğu açıklanmıştır.

TOPLUM BİLİNCİNİ ARTIRMALI
Hülya Nurel iki çocuk annesi. Trukid ürünlerini çocuklarında kullandığı zaman içinin ne kadar rahat ettiğinden bahsediyor. Özellikle çocuklar için ürettikleri doğal şampuanlar, güneş koruyucuları, saç bakım kremleri hatta dudak koruyucularında bile kimyasal maddeler kullanılmıyor. Trukid ürünleri sentetik kokulandırıcı, yapay renklendirici, paraben mineral ve yağ içermiyor. Çünkü bu maddelerin kanser, büyüme ve gelişme bozukluklarına yol açtığı biliniyor.

ÇOCUĞUNUZDAN UZAK TUTUN

Kullandığınız ürünlerin içinde aşağıdaki maddeler varsa onun teninen uygulamamanızda yarar var.
Paraben; kişisel bakım ürünlerinin çoğunluğunda bulunur.
Phthalates; yapay koku, losyon ve tırnak parlatıcılarında var.
Petroleum; soğuktan korunmak için kullanılan kremlerde bulunur.
Formaldehyde; şampuanların içeriğinde var.
Avobenzone; güneş koruyucuların çoğunluğunda bulunur.
Sadiumlauryl sulfate (SLS); kozmetik ürünlerinin %90’ında bulunur.

Haberin Devamı