Bronzlaşma, D vitamini üretimini azaltıyor
Bronzlaşma, D vitamini üretimini azaltıyor Yaz mevsiminin etkisini iyice hissettirdiği bugünlerde yaz tatili heyecanı da başladı. Çoğu kişi sahillere akın ederken güneşin ve denizin tadını çıkarıp bronzlaşmak da yaz tatilinin olmazsa olmazı. Ancak uzmanlar uyarıyor. Güneş ışınları D vitamini alma açısından oldukça önem taşısa da güneşin zararlı etkilerini göz ardı etmemek gerekiyor. Dermatolog Uzm. Dr. Emre Araz güneş ışınlarının ciltte oluşturduğu hasarları anlattı.
10.07.2021 Sağlık
'Güneş kremleri doktor önerisiyle alınmalı'
'Güneş kremleri doktor önerisiyle alınmalı' Türkiye Ulusal Alerji ve İmmünoloji Derneğinden Doç. Erkekol, "Güneş koruyucular önemli ama her güneş koruyucu, her hastada yeterli olmuyor ya da doğru güneş koruyucuyu doktorların önerisi ile bulmak gerekiyor" dedi.
2.07.2017 Sağlık
Bebeğinizin hassas cildi için…
Bebeğinizin hassas cildi için… Bebeğiniz için en iyi ürünleri kullanmak istediğinizi ve onun hassas cildine özen gösterdiğinizi biliyoruz. Şampuanı, losyonu, güneş koruyucusu derken acaba fazla kimyasal ürün mü kullanıyorsunuz? Belki de çocuğunuzu korumak için yanlış kararlar veriyorsunuz. Gelin doğrularına bakalım.
16.06.2013 Arşiv