Gazete Vatan Logo

Azrail’e çalım atanlar

- Canımızı yakan kayıplarla geçen bir yılın ardından son olarak Müslüm Gürses için korktuk. Daha önce morgdan bile çıkmayı başaran Gürses için umutlar yüksek, onunla birlikte bu kez kötü haber değil, ‘umut hikayeleri’ne bakalım...

Bu sene içimizi sızlatan çok kayıp yaşadık. Neşet Ertaş, Erol Günaydın, Kerem Güney... Türkiye kayıplarına henüz alışamamışken geçirdiği

by pass ameliyatının ardından yoğun bakıma alınan arabesk müziği sanatçısı Müslüm Gürses korkuttu. Solunum cihazına bağlı olan ve sağlık durumu iyiye giden Gürses’in sevenleri onun daha önce de ölümden döndüğünü öğrendikleri hikayeyle umutlandı. En nihayetinde ‘Müslüm Baba’ zamanında kendi çabasıyla morgdan çıkmayı da başarmıştı. Yıl 1978’di, Tarsus’tan Adana’ya giderken talihsiz bir trafik kazası geçirmişti. Beynine plaka takılmış, koku alma duygusunu neredeyse tamamıyla yitirmiş, işitme duygusunda da büyük kayıp yaşamıştı. İşte o kaza sonrası öldü sanılan sanatçı Adana’da bir morga konulmuştu. Ancak görevliler ayaklarının kıpırdadığını son anda fark etmiş ve Gürses kelimenin tam anlamıyla ölümden dönmüştü. Demek ki bazen mucize hikâyeleri de çıkabiliyordu. Bunca kaybın ardından biz de biraz umut niyetine o ‘mucize hikâyeleri’ hatırlatayalım...

İbrahim Tatlıses: Kurşun işlemedi

Onun yaşadığı mucizenin diğer adı. İbrahim Tatlıses’e Maslak’ta tam 11 kurşun sıkıldı. Biri kafasına isabet etti. Tatlıses’in kafasının arkasından girip önden çıkan kurşun sağ kafa kemiğinde kırık oluşturmuştu. Milimetrik farkla Tatlıses korkunç sondan dönmüştü. Ölüme meydan okumakla da kalmadı Tatlıses en iyi ihtimalle ‘felç kalır’ yorumlarına rağmen sağlığına kavuştu. Hastane odasında dünya evine girdi. Almanya’da olduğu ek ameliyatların ve 5 aylık tedavi sürecinin ardından albüm çalışmalarına bile başladı. Kral TV Müzik Ödülleri’nde ‘Yaşam Boyu Onur Ödülü’ alan sanatçı, altıncı kez baba olmaya hazırlanıyor.

Orhan Gencebay: ‘Öteki dünyaya gittiğimi sandım’

Arabesk müziğin efsane isimlerinden Orhan Gencebay da 8 yıl önce ABD’de toplam 5,5 saat süren bir açık kalp ameliyatı geçirdi. Gencebay’ın dört ayrı kalp damarına by pass yapıldı. Ameliyattan başarıyla çıkan ve kısa sürede sağlığına kavuşan Gencebay, yoğun bakımda gözlerini açtığı anı şöyle anlatacaktı: "Karşımda beyaz kıyafetli çok güzel bir kadın vardı. Öldüğümü, öteki dünyaya gittiğimi zannettim. Karşımdaki de melekti. Narkozun etkisi geçince anladım, yaşıyorum. Bir hemşire bu kadar mı güzel olur? Meğer bu tip zor ameliyatların yapıldığı hastaneler, o hemşireleri özel olarak seçiyormuş."

Nilüfer: ‘Benden güçlüsü var mı?’

Geçen yıl ekim ayında meme kanserine yakalandığını öğrenen ünlü sanatçı Nilüfer de ameliyatla sol göğsündeki kitleyi aldırmıştı. Kanseri yenen sanatçının iyileşmesiyle ilgili ilk sözleri 12 haftalık kemoterapi sürecinin ardından “İlkbaharı her zaman çok sevdim, çok severim. Ancak bu yıl farklı. Güneş bir başka güzel parlıyor. Sevenlerim yanımda, müzik her zaman yüreğimde, benden güçlüsü var mı? Şarkı söylemeyi hayal etmek bile güç verdi bana. Çok şükür, sizlerin duaları ve kızımın sevgisiyle iyileştim” oldu.

Vahide Gördüm: İyileşti, döndü

Meme kanserine yakalanan ve geçtiğimiz şubat ayında kemoterapi, nisan ayında radyoterapi tedavisi biten oyuncu çağımızın hastalığı kansere yakalananlara tam anlamıyla umut ışığı oldu. Oyunculuğa geri dönen Gördüm, “Hastalıktan korkmamak gerekiyor. Ne olduğunu tespit edip üzerine gitmek çok önemli. Hastalığım erken teşhis edilmedi ama bir an bile moralimi bozmadım” diyor.

Ebru Gündeş: ‘Her yanım ışık seliydi’

1999’da hepinizin hatırlayacağı albüm tanıtımı için çekim yapılırken birden bire gözleri donuklaştı ve bilincini kaybetti. Ebru Gündeş, stüdyoda beyin kanaması geçirmişti. İki beyin ameliyatı geçiren Gündeş, o anı şöyle anlatmıştı: "Her yanım ışık seliydi. Uzaktan bazı kişileri görüyordum. Onlarla konuşmak istiyordum ki, gözlerimi açtım." Gündeş’in beyin kanaması geçirdiği an ABD’deki bir kongrede de ‘kanamanın dünyada ilk resmedilişi’ olarak gösterildi.

Ahmet Çakar: Tam 5 kurşun isabet etti

O anı Ahmet Çakar’dan dinledik. “5 Şubat 2004 Çarşamba. Arabayı iş yerinin oto parkına park ettim. Vücudumu dışarı çıkarttım bir ‘çat’ sesi duydum ve belimde çok hafif bir ağırlık hissettim. Arabanın içine oturdum. Adam yarım metreden iki kurşun daha attı karnıma. İki kurşun da kasıklarıma... O anda ister istemez vücut kendini kasıyor. O kasmanın da vücudu toparladığını düşünüyorum. Kurşun farklı bir yere girseydi yaşamayabilirdim.”

Sertab Erener: 40 kiloya düşmüştü

Ülseratif kolit hastalığı olan Sertab Erener, 1993 yılında ölümün kıyısından döndü. Hastaneye yatırılan ve kısa sürede 40 kiloya düşen ünlü sanatçının bağırsakları patlamasına iki gün kala Müjde Ar’ın iknasıyla Amerika’ya gitti. Uçaktan iner inmez ambulansla hastaneye yetiştirildi ve hemen ameliyata alındı. Müjde Ar, Erener’in doktorunun “Bu kadar inatçı birini görmedim. Belki seni dinler” dediğini ve bunun üzerine ona gitmesi için emrivaki yaptığını söylüyor ve “Ameliyat olmasaydı, gitmişti” diyor.

Adnan Şenses: İki dakika kalbi durdu

Geçen yıl kanser olduğu için midesi alınan Adnan Şenses, ameliyattan sonra evinde rahatsızlandı. 76 yaşındaki Şenses hastaneye götürülürken kalbi durdu. Kalbi tam iki dakika boyunca atmayan Şenses’e doktorlar hastane kapısında müdahale etti. Ünlü sanatçıya apar topar acil servis girişinde elektroşok uygulandı ve Şenses hayata döndürüldü. Şenses bu anı iyileştikten sonra “İki dakika güzel bir rüya gördüm” diye anlattı.

Haberin Devamı