Gazete Vatan Logo

“Avrupa’da modacı olmak çok daha kolay”

“Avrupa’da modacı olmak çok daha kolay”

Hollywood yıldızlarının Türk modacısı olarak tanınan Dünya Yıldız Can moda hayatına nasıl adım attığını ve moda evi Millions&Millions’ın doğuşunu anlattı.

Dünya Yıldız Can’ı biz milyonerlerin modacısı olarak tanıyoruz ama sizi bir de kendinizden dinlesek...

Kırşehirli’yim, orta okulu Ankara’da bitirdikten sonra Almanya’ya gurbetçi bir ailenin çocuğu olarak gittim. Bir süre yaptığım hemşirelik stajından sonra bir Amerikan şirketi olan Johnson & Johnson’dan ilginç bir teklif aldım ve yedi yıl boyunca ameliyat uzmanı olarak çalıştım. Yani ameliyat araçlarının teknik sorumlusuydum. Bu alanda üç defa Almanya birinciliği, bir defa da Avrupa birinciliği aldım. Başka bir şirket için bu kadar başarılı olduğumu gördüğümde potansiyelimi kendi şirketimi kurduğumda kullanmaya karar verdim ve istifa ettim.

Moda hayatına nasıl adım attınız?

İlk olarak iş arkadaşlarımı giydirmeye ve onlara moda hakkında stil önerileri vermeye başladım. Johnson&Johnson’da çalıştığım patronumun giyimini hiç beğenmiyordum. Ben de onu ikna ettim 12 adet takım, 28 gömlek, 14 kazak ve 22 kravat olmak üzere tüm dolabını yeniledim. Şirket personelinin kıyafetlerini de baştan tasarlayınca herkes çok beğendi. Bu tarz olumlu geri dönüşler aldıktan sonra kendi koleksiyonumu yapmaya ve kendi şirketim Millions&Millions’ı açmaya karar verdim. Ve yıllardır hayalini kurduğum moda hayatıyla iç içe geçtim.

Haberin Devamı

Yurt dışında moda hayatına başlayıp büyümek, Türkiye’ye göre daha mı kolay oluyor?

Bu konuda yurt dışıyla, Türkiye’yi kıyasalayamayız bile. Türkiye’nin yüzde 93’ü modayı takip etmeye çalışıyor. Ama yüzde 7’si modayı marka üzerinden takip eden bir kitle. Yani bu kitle markayı aldığında, modayı satın aldığını sanıyor. Avrupa’da modacı olmak çok kolay çünkü çok fazla moda fuarı var. Ve bu fuarlara gitmek de kolay. Mesela ben Almanya’dan, iki saatte İtalya, bir saatte Paris’e gidip fuarları kolaylıkla gezebiliyorum. Ama Türk modacılar için yurt dışındaki fuarları gezmek çok zor. Çünkü vizesi ve bileti büyük sorun. Bu yüzden modada Avrupa vatandaşı olmak kolaylık sağlıyor. Avrupalı modacılar tamamen modayla iç içeyken, Türk modacılar sektöre uzak kalıyor.

Haberin Devamı

Tarzınızı nasıl tanımlıyorsunuz?

Tasarımlarımda özellikle vücudu sarmaya ve sade renklerle kişiliği tamamlamaya dikkat ediyorum. Yaz koleksiyonumda daha canlı renkleri kullanıyorum. Ama kış sezonunda daha sakin ve ruhu okşayan renkleri kullanırım.

Hangi ünlü isimlerle çalıştınız?

Paris Hilton, 50 Cent , Antonyo Banderas gibi bir çok ünlüyle çalışma fırsatım oldu. Türkiye’de Wilma Elles’le çalışıyorum. Wilma’ya yaptığım en son elbise Fashion TV En Güzel Giyinen Kadın ödülünü aldı.

MÜŞTERİLERİMİN YÜZDE 60’I MULTİ MİLYARDER

Müşterileriniz için özel tasarladığını neler var?

Özel tasarımlar arasında 28 metre uzunluğunda bir gelinlik duağı yaptım. Alman bir oyuncu olan Claudia Effenberg için 22 kilo ağırlığında 369 gülden oluşan özel bir gelinlik hazırladım. Gelinlik o kadar ağırdı ki tüm gece boyunca rahat hareket etmesi için geline gece boyunca altı kişi yardımcı oldu.

Haberin Devamı

50 CENT İÇİN ÇİFT VATKA KULLANIYORUM

Tanınmış müşterilerinizden kimin ne gibi istekleri oluyor?

Antonio Banderas’ın kız arkadaşıyla bir yemeği olduğunda ilginç ve renkli görünmek istiyor. Bu yüzden turuncu, turkuvaz, krem, ve taş renkli kıyafetleri kombin yapmak istiyor. Ama resmi iş görüşmelerinde koyu renkler, taba, vizon, kahve lacivert tonları istiyor. 50 Cent, omuzları geniş basenleri ince görünsün istiyor. Bu yüzden takımlarının ve ceketlerinin omuzlarında çift vatka kullanıyorum. Omuzlarının geniş görünmesine bayılıyor. Eşinin de feminen görünmesini isteyen biri.

Kimlerin tarzını beğeniyorsunuz?

Jane Fonda ve Jennifer Aniston her zaman çok şık ve modayı takip eden kadınlar. Türkiye’den Bülent Ersoy’un cıvıl cıvıl makyajlar yapıp, rengarenk giyinmesine bayılıyorum. Çok farklı, güzel ve özgür giyiniyor. Aynı şekilde Ajda Pekkan’ı çok beğeniyorum yaşına göre çok cool ve hoş bir stile sahip. Eda Taşpınar’ın tarzı ise bana yakın değil. Ben daha çok klasik tarzda detaylarla elbisesini tamamlayanları seviyorum. Eda hanım daha çok göbeği açık, kısa etek ve şortlarla gündelik tarzı tercih ediyor.

Haberin Devamı