Gazete Vatan Logo

AJANDA

AJANDA

Dünya starlarının İstanbul çıkarması

Geçtiğimiz hafta Vodafone İstanbul Calling kapsamında çok önemli müzisyenlerin ülkemize geleceği açıklandı. Konserlerin biletleri satışa çıktı... Festival kapsamında Mayıs ayıyla beraber kimleri mi izleyeceğiz; Rihanna, Iron Maiden, Tiesto, Placebo, Sigur Ros, The Prodigy, Basement Jaxx, Snoop Dogg, Nas, The National, 30 Seconds to Mars, Kesha. İstanbul’da son yıllarda giderek yükselen “merak uyandıran şehir” imajını, müziğin gücü ile birleştiren bu festivalde BJK İnönü Stadyumu ve Parkorman gibi mekanların yanı sıra Babylon, Babylon Lounge, Salon İKSV, Milk Gallery, SAE, Maçka Parkı, Göztepe Parkı ve Pera Müzesi gibi mekanlar da yan etkinlikler için kullanılacak.

Amerika’dan gelen Balkan ezgileri



Salon İKSV bu gece Amerikalı folk müzik ikilisi
A Hawk and a Hacksaw’ı ağırlıyor. Roskilde ve Pitchfork gibi müzik festivallerinde sahneye çıkan grubun müzikleri “canlı soundtrack” olarak anılıyor. Balkan müzik geleneği ikilinin en büyük ilham kaynağını oluşturuyor.

Cerrahtan heykel sergisi

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Güncel Öztürk küçük yaşta resim ve heykel üzerine çalışmaya başladı. Öztürk, 4-7 Nisan tarihleri arasında Artbosphorus Çağdaş Sanat Fuarı’na katılacak. Yaptığı portrelerde burun, göz ve yüzdeki ifadeleri vurguluyor.

Tek biletle 8 ayrı mekan 30 konser

Tek bir bilet ile 8 ayrı mekanda, 30 performans izleme vakti geldi. Bu gece gerçekleşecek #C2CISTONIGHT, enteresan konsepti ile İstiklal Caddesi’nde 8 mekanda eş zamanlı gerçekleşecek farklı performansları izleyeceksiniz. İstiklal Caddesi’nde ilk kez aynı anda 8 farklı mekanı kapsayan bir etkinlik olma özelliğini taşıyan festival, İstanbullu müzik dinleyicilerinin nabzını aynı ritimle attırmaya hazırlanıyor.
45 TL değerindeki #C2CISTONIGHT pasaportu, Babylon, Indigo, Chunk, Wake Up Call, Peyote, Lokal Tünel, Kasette ve Flavio’da gerçekleşecek
tüm etkinlikler için geçerli.

Meltem Cumbul yorumuyla Bent

Ünlü oyuncu Meltem Cumbul’un Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro bölümündeki öğrencileri ile oluşturduğu D22 tiyatro topluluğu ilk oyunu Bent sahnede. Emir Çubukçu, Can Kulan ve Berkay Ateş’in başrollerinde olduğu oyun Nazi döneminin üzerine gidilmeyen şiddet alanlarından biri olan cinsel kimlikleri nedeniyle ötekileştirilen bireyler üzerinden iyiyi, kötüyü ve özgürlüğü anlatıyor. Bent, Galata’daki Hamursuz Fırını sahnesinde.

Haberin Devamı