Gazete Vatan Logo

5 Soruda Keten Bomonti

Keten Bomonti projesinde lansman fırsatları son 10 daire için devam ediyor.

5 Soruda Keten Bomonti

38 yıldır sektörde olan Keten İnşaat A.Ş, üst segment konut üretimine devam ediyor. Bomonti'de hayata geçirdikleri projenin lansman süreci devam ederken, kendisi de mimar olan ve doktora çalışmalarına devam eden Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Keten, Keten Bomonti hakkında sorularımızı cevaplandırdı.

Bengü Öner: Keten Bomonti'nin diğer projelerden farkı ne?

Ferhat Keten: Bomonti'de Eski Organik Kimya Fabrikası'nın olduğu arazide yükseliyor. 76 konut biriminden oluşuyor. Kule konsepti yerine daha yatay bir bina konsepti tercih ettik. Kat yükseklikleri net 3,5 metreyi buluyor.

İç bahçe ve peyzaj alanı bulunuyor. Biz projelerimizde kalabalık bir mimar ekibiyle çalışıyoruz. Her detay üzerinde ince çalışıyoruz. Ayrıca proje bittikten sonra yönetim desteği de veriyoruz. Temel amacımız müşteri memnuniyetini en üst düzeyde tutmak ve binanın değerinin artışını sağlamak.

Bölgedeki projelerin brüt- net arasındaki fark ortalaması yaklaşık yüzde 45-50 civarındayken Keten Bomonti'deki metrekare farkı sadece yüzde 24,5. Net satış rakamlarında alternatif ürünlere göre oldukça avantajlı fiyatlarımız oluyor.

Haberin Devamı

Ayrıca metrekareyi sonuna kadar kullanmak yerine binanın tam ortasına bir iç bahçe yarattık. Tüm kat önleri iç bahçeye bakıyor. Bisiklet kullanımına dönük altyapı hazırlıyoruz, otoparkta şarj üniteleri koyuyoruz.

Bengü Öner: Projenin özellikleri neler? Daire seçenekleri, teslim tarihi ve sosyal olanaklardan bahsedersek?

Ferhat Keten: Projede ağırlıklı olarak 2+1, 3+1 ve bir miktar 1+1 daire bulunuyor. Teslim tarihi 2015'in ilk yarısı olarak öngörülüyor. Şu anda zemin seviyesine yakın bir noktadayız. Çok yüksek bir bina değil, yatay bir bina. Kaba inşaatının bu yaz bitmeden tamamlanması planlanıyor.

Bengü Öner: Lokasyon neresi? Ulaşım imkânları nasıl olacak?

Ferhat Keten: Bomonti Bira Fabrikası'nın tam karşısında yükseliyor. Bomonti- Beşiktaş tünelinin tam üzerinde yükseliyor. Etrafında yeni gelişen projeler de bulunuyor. Tam karşısında Fransız Düşkünler Evi olarak bilinen tarihi yapı var. Hemen yakınında Mimar Sinan Üniversitesi Kampüsü bulunuyor. Metro istasyonuna yürüyerek ulaşılabiliyor.

Haberin Devamı

Bengü Öner: Keten Bomonti'de fiyatlar ne kadar?

Ferhat Keten: Keten Bomonti'de fiyatlar minimum 3150 dolardan başlıyor. Ortalama 3800 dolar. Maksimum da 4500 dolar civarına çıkıyor. Lansman safhasında olduğumuzdan bu fiyatlar lansmana özel.

Lansman satışımızın yarısından fazlasını tamamladık. Son 10 daire için lansman fiyatları geçerli. Bunlar satıldıktan sonra 2. kademe fiyatlarımız şekillenecek. Proje bitene kadar yüzde 35 prim yapılacak dolar bazında.

Bengü Öner: Keten Bomonti'de yatırımcının kazancı ne olacak?

Ferhat Keten: Bizim fiyatlarımız hep temkinlidir. Her adımın bir sonrakinden daha karlı olması yolunda satış düzeni yapıyoruz. Şu an yatırım yapan bir kişi dolar bazında yüzde 35 kar edecek.

Bizden daire alanların çoğu yatırım amaçlıdır. Kiraya verildiğinde de karlı olur, daireyi sattıklarında da iyi şartlarda malını satabilir.