Gazete Vatan Logo

24 Haziran iftar menüsü

Çorbası, salatası, ana yemeği ve tatlısıyla sizin için seçtiğimiz 24 Haziran iftar menüsü

24 Haziran iftar menüsü

Kırmızı mercimek çorbası malzemeleri:

1 kaşık un
200 gr kırmızı mercimek
1 havuç
1 soğan
2 tatlı kaşığı biber ya da domates salçası
5 bardak su
2 kaşık sıvı yağ
Bir tutam tuz
Bir tutam karabiber
Bir tutam kimyon

Sos malzemeleri
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
2 kaşık tereyağı

Kırmızı mercimek çorbası yapılışı:

Tencereye sıvı yağı koyarak doğradığınız soğanları ekleyin, pembeleşene kadar tencerede kavurun. Soğanlar pembeleştikten sonra unu koyup kısık ateşte kavurun.

Eğer salça koyacaksanız, salçayı ekleyin ve kırmızı mercimekle küp küp doğradığınız havuçları tencereye koyun. Ardından suyu da ekleyerek karıştırın ve tencerenin kapağını kapatıp mercimek ve havuçlar yumuşamaya başlayana kadar kısık ateşte tutun.

Mercimek ve havuçlar iyice piştikten sonra blender'dan geçirin. Damak tadınıza göre tuz, karabiber ve kimyon ekleyin. Eğer kıvamı çok koyu olduysa biraz su ekleyip kaynatın.

Sosunu hazırlamak için küçük bir tavaya tereyağını koyup eritin, üzerine de kırmızı toz biberi ekleyerek ocaktan alın. Servis ederken mercimek çorbasının üzerine sosu ekleyip ayrıca limon da sıkabilirsiniz.

Haberin Devamı

Kadınbudu köfte malzemeleri:

Yarım kilo kıyma
150 gr pirinç
1 yumurta
1 tane soğan
Bir tutam tuz, karabiber, kimyon

Kızartırken gereken malzemeler:
2 yumurta
Sıvı yağ
200 gr galeta unu ya da normal un

Kadınbudu köfte yapılışı:

150 gr pirinci yumuşayana kadar suda pişirin. Pirinçler yumuşadıktan sonra suyunu süzün. İnce ince doğradığınız soğanları kıymanın yarısıyla beraber tavada az yağ ile kavurun. Birkaç dakika kavurduktan sonra soğumaya bırakın.

Daha sonra büyük bir kaseye kavurduğunuz kıyma ve soğanı, kıymanın geri kalanını ve haşladığınız pirinçleri koyun. Sonra yumurtayı kırın ve karabiber, tuz ve kimyonu ekleyip iyice yoğurun. Yoğurduğunuz kıyma harcını buzdolabında yarım saat kadar soğumaya bırakın. Kıymayı buzdolabından çıkardıktan sonra yumurta büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayın ve hafifçe bastırın.

Ardından bir tabağa unu koyun bir tabağa da yumurtayı kırıp çırpın. Köfteleri tavada kızartmadan, ilk galeta ununa sonra yumurtaya bulayıp kızartın ve kadınbudu köfteleriniz hazır.

Haberin Devamı

Yoğurtlu havuç salatası malzemeleri:

1 kaşık zeytinyağı
5 havuç
Yoğurt
Sarımsak
Ceviz
Tuz

Yoğurtlu havuç salatası yapılışı:

Havuçlarınızı rendeleyin, bir tavada zeytinyağıyla beraber suyunu çekene kadar kavurun. Kavrulduktan sonra ocaktan alın ve soğutun.

İstediğiniz kadar yoğurtla sarımsaklı yoğurdunuzu hazırlayın. Sarımsaklı yourdun içine kavurduğunuz havuçları koyun ve karıştırın. Servis ederken üstüne ceviz ekleyin.

Fırın sütlaç malzemeleri:

3 kaşık nişasta
1 çay bardağı haşlanmış pirinç
1 bardak şeker
2 yumurta sarısı
1 litre süt
1 çay bardağı soğuk su
Vanilya

Fırın sütlaç yapılışı:

Tencereye süt ve şekeri koyun. Çırpma teli ile yavaş yavaş karıştırın. Ardından 2 yumurta sarısını ekleyin. Önceden sıcak suda haşladığınız pirinci ilave edin. Bu sırada nişastanızı başka bir kasede bir çay bardağı suda eritin. Süt kaynamaya başlayınca yavaş karıştırarak süte ilave edin.

Haberin Devamı

Bir taşım kaynadıktan sonra altını kapatın. Tüm malzemenizi ısıya dayanıklı servis kaselerine boşaltın. Fırın tepsisine kaselerin tabanını geçecek şekilde soğuk suyu koyduktan sonra kaselerinizi tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış fırında, 200 derecede üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.