Gazete Vatan Logo

İzmir büyükşehir belediye başkan adayları

İzmir büyükşehir belediyesi başkan adayları: Binali Yıldırım (AK Parti), Aziz Kocaoğlu (CHP), Murat Taşer (MHP), Pınar Türk Osman Özçelik (HDP)

İzmir büyükşehir belediye başkan adayları

CHP - Aziz Kocaoğlu kimdir?

(İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı)

1948 yılında Erbaa'da doğdu. 1973 yılında Ege Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden mezun oldu. 1974’te İstanbul Üniversitesi’nden İşletme dalında yüksek lisans derecesi alan Kocaoğlu, 1975-1978 yılları arasına bir kamu kuruluşunda muhasebe uzmanı olarak çalıştı; 1978-1979 yılları arasında özel sektörde yöneticilik yaptı. 1979 yılında kendi işini kurdu. Ortak bir girişimle 1986 yılında toprak sanayii dalında çalışmaya başladı. Sanayiciliğin ardından Seçkin Ticaret adında Beyaz Eşya Bayisi işleten Kocaoğlu, siyasi yaşamına CHP Gençlik Kolları’nda başladı, SODEP kurulduğunda bu partiye üye oldu. 2001-2003 döneminde CHP Bornova İlçe Başkan Yardımcılığı yapan Kocaoğlu, 28 Mart 2004 seçiminde CHP’den Bornova Belediye Başkanı seçildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Piriştina'nın ani vefatı üzerine CHP İzmir teşkilatının Büyükşehir Belediye Meclisindeki üye çoğunluğu sayesinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına getirildi.

AKP - Binali Yıldırım kimdir?

1955 yılında Erzincan'ın Refahiye ilçesinde doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesi'nden mezun oldu ve aynı bölümde yüksek lisans yaptı.
1978-1993 yılları arasında Türkiye Gemi Sanayi Genel Müdürlüğü ve Camialtı Tersanesinde çeşitli kademelerde yöneticilik yaptı.

1990-1991 yılları arasında İsveç'te bulunan Uluslararası Denizcilik Örgütü'ne (IMO) ait Dünya Denizcilik Üniversitesinde (WMU) Denizde Can ve Mal Güvenliği Yönetimi konusunda ihtisas eğitimi aldı. Bu eğitim sırasında toplam 6 ay İskandinavya ülkeleri ve Avrupa'da çeşitli ülke limanlarında Denizcilik İdaresi Uzmanları ile birlikte kontrollerde bulundu.

Binali Yıldırım; 58., 59., 60. ve 61. Hükümetlerde Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma Bakanı, 61. Hükümette ismi değiştirilen Ulaştırma Bakanlığı yerine Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı. TBMM 22. Dönem AK Parti İstanbul, 23. Dönem AK Parti Erzincan ve , 24. Dönem AK Parti İzmir milletvekilidir. Evli ve üç çocuk babası olan Yıldırım İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

MHP - Murat Taşer kimdir?

Babası Bornovalı, annesi Ödemişli olan Murat Taşer, 1958 yılında İzmir Bornova’da dünyaya geldi. İlkokul eğitimini Bornova Kars ilkokulu’nda, lise eğitimini ise Suphi Koyuncuoğlu Lisesi’nde tamamlayan Murat Taşer, Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Uygulamalı Matematik Bölümü’nü bitiren Taşer, ayrıca aynı fakülteden matematik-fizik ön lisans diploması da aldı.

Ailesine ait şirketlerde çalışma hayatına başlayan Murat Taşer, DYP’nin kuruluş çalışmalarında yer aldı, 3 dönem Bornova İlçe Başkanlığı 1 dönem de il sekreterliği görevlerini üstlendi. 1994 yılında Bornova Belediye Başkan adayı olan Taşer, 1995 yılında MHP İzmir İkinci Bölge ikinci sıra milletvekili adayı gösterildi. Bugün 10 bin üyesi bulunan İzmir Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Birliği’ni 80 çiftlik sahibi arkadaşı ile birlikte 1994 yılında kuran Taşer, birliğin başkan yardımcılığını da üstlendi. Birliğin 5 yıl süreyle teşkilatlanma başkanlığını yürüten Murat Taşer, İzmir’e bağlı tüm köylerde besicilere hayvan besleme teknikleri konusunda seminer verdi.

Halen damızlık düve yetiştiriciliği ve süt inekçiliği yapmaya devam etmektedir.

HDP - Pınar Türk & Osman Özçelik Kimdir?

Pınar Türk

Pınar Türk, HDP’nin en geç adaylarından; 1988 İzmir doğumlu, Türkmen Alevilerinden. 2008 yılından buna devrimci mücadelenin içinde olduğunu anlatan Türk, politikaya ilk olarak Emekçi Kadınlar Derneği’nde kadın özgürlük mücadelesiyle başlamış. Kısa süre içerisinde kendini eşitlik ve özgürlük mücadelesi içerisinde bulan Türk, daha sonra 2010 yılında Ezilenlerin Sosyalist Partisi’ne üye oldu.

Osman Özçelik

Osman Özçelik, 15 Haziran 1952 tarihinde Mardin, Derik'de doğdu. Babasının adı Mahmut, annesinin adı Keziban'dır. İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Eczacılık Yüksek Okulu'nu bitirdi.

Serbest eczacı olarak çalıştı. Halkın Emek Partisi (HEP), Demokrasi Partisi (DEP), Demokratik Halk Partisi (DEHAP) ve Demokratik Toplum Partisi (DTP) Kurucu Üyesi oldu. 23. Dönem Siirt milletvekilidir.

Fransızca bilen Özçelik, evli ve iki çocuk babasıdır.

Anket

İzmir'de seçimleri sizce kim kazanır?

Binali Yıldırım (AK Parti)
Aziz Kocaoğlu (CHP)
Murat Taşer (MHP)
Pınar Türk- Osman Özçelik (HDP)
Diğer




Haberin Devamı