Gazete Vatan Logo

Kayseri Büyükşehir Başkan Adayları

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan adayları: Mehmet Özhaseki (AK Parti), Osman Çilsal (CHP), Mustafa Özsoy (MHP), İsak Tacar (BDP)

Mehmet Özhaseki / AK Parti

Mehmet Özhaseki, 1957 yılında Kayseri'de doğmuştur. İlk ve Orta öğrenimini Kayseri'de sürdürmüş ve Hacettepe Üniversitesi Elektronik Mühendisliği bölümünü kazanmıştır. Buradaki eğitimini tamamlamadan İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesine girmiştir.
27 Mart 1994'te Melikgazi Belediye Başkanlığı'nı kazanmıştır. 23 Haziran 1999'de ise Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kazanmıştır. 4 dönemdir görevine devam etmektedir. Kayserispor ve Kayseri Erciyesspor Onursal Başkanı olarak da tanınmaktadır. Okan Üniversitesi Danışma Kurulu üyesidir.

Osman Çilsal / CHP

1961 Kayseri doğumlu olan Çilsal, 20. Dönem'de DYP'den Kayseri Milletvekili seçildi. Üniversiteye kadar eğitimini Kayseri'de sürdüren CHP adayı, İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi, Makina Mühendisliği okudu. DYP sonrası DP'nin çeşitli pozisyonlarında siyasete devam eden Çilsal, evli, 2 çocuk babası ve İngilizce biliyor...

Mustafa Özsoy / MHP

1968 tarihinde Kayseri’nin Bünyan ilçesinde dünyaya geldi. 1987 yılında üniversite sınavını kazanarak, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden 1991 yılında mezun oldu. Malatya-Kale Kaymakamlığı görevinde iken “Yılın İdarecisi” ne teklif edilen Mustafa Özsoy, 2006 yılında da Siyaset Dergisi tarafından Yılın Kaymakamı seçildi. Evli ve iki çocuk babası olan Özsoy, İngilizce bilmektedir.

İshak Tacar / HDP

Anket

Kayseri'yi sizce kim kazanır?

Mehmet Özhaseki / AK Parti
Osman Çilsal / CHP
Mustafa Özsoy / MHP
İsak Tacar / BDP
Diğer








Haberin Devamı