Gazete Vatan Logo

Antalya büyükşehir belediye başkan adayları

30 mart seçimlerinde AK Parti, CHP, ve MHP aday olan; Menderes Türel, Mustafa Akaydın, Kemal Çelik kimdir? İşte Antalya büyükşehir adayları...

Antalya büyükşehir belediye başkan adayları

CHP-Mustafa Akaydın kimdir?

Mustafa Akaydın 1952'de Çorum'da doğdu. Türk tıp doktoru, genel cerrahi profesörü ve siyasetçi. Akdeniz Üniversitesi eski rektörü, Antalya Büyükşehir Belediyesi başkanı. 1975 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu ve genel cerrahi uzmanlığını aldı. 1984 yılında doçent ve 1992 yılında da profesör unvanını aldı.
2009 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) Antalya Büyükşehir Belediyesi başkanlığına seçildi.
Prof.Dr. Mustafa Akaydın, Dr.Günseli Akaydın ile evli olup iki çocuk babasıdır.

AK Parti-Menderes Türel kimdir?

Menderes Mehmet Tevfik Türel 1964'te Antalya'da doğdu.
İngiltere’de gazetecilik eğitimi aldı. Uzun yıllar boyunca Antalya’da gazeteci olarak çalıştı. 1987 yılında Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından araştırma ve inceleme dalında Türkiye’nin en iyi gazetecisi seçildi.
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini 22 Ocak 2004 tarihine kadar sürdürdü. Bu tarihte, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmak için Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinden ayrıldı.

28 Mart 2004 Türkiye yerel seçimlerinde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmiştir. 14 Aralık 2013'de Antalya İl Başkanlığın düzenlediği akşam yemeğinde Başbakan Erdoğan tarafından Antalya AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olduğu açıklandı.

MHP-Kemal Çelik kimdir?

1956 yılında Antalya'da doğdu. Kemal Çelik 1978 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu. 1980-1990 yılları arasında Çamlıhemşin, Pütürge ve Iğdır ilçelerinde Kaymakam olarak görev yaptı.
Kemal Çelik, 1995-1997 yılları arasında Hakkari Valisi olarak görev yaptı. 1997 yılında Emniyet Genel Müdürü oldu.

1999 seçimlerinde Kemal Çelik, Doğru Yol Partisi Antalya Milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne girdi.

İngilizce bilen Çelik, evli ve iki çocuk babasıdır.

Anket

Antalya'da seçimleri sizce kim kazanır?

Mustafa Akaydın
Menderes Türel
Kemal Çelik
Diğer
















Haberin Devamı