Gazete Vatan Logo

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayları

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayları: Recep Altepe (AK Parti), Necati Şahin (CHP), Kadir Koçdemir (MHP), Hasan Özaydın (HDP)

Recep Altepe / AK Parti

55 yaşındadır... 1983 yılında kendi işini kurarak kalorifer, buhar kazanı imalatı, ısıtma-soğutma tesisatı ve proje işleri yaptı.
Refah Partisi İl Yöneticiliği, İl Başkan Yardımcılığı ve Yerel Yönetimler Başkanlığı, Fazilet Partisi Genel Merkez Müfettişliği yaptı. 2004 Türkiye yerel seçimleri'nde Osmangazi Belediye Başkanlığına, 2009 Türkiye yerel seçimleri'nde ise AK Parti´den Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçildi. Aynı zamanda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın askerlik arkadaşıdır; evli ve üç çocuk babasıdır.

Necati Şahin / CHP

59 yaşında ve Ağrı doğumlu... Ankara Devlet Üniversitesi inşaat mühendisliği mezunu. Bursa ÇOCUK ESİRGEME KURUMU Yaşatma Derneği’nde Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev almıştır. 1979 yılında HÜR-TEK (Hürriyetçi Teknik Elemanlar Derneği) Bursa Şubesi Yönetim Kurulu üyeliği yapmıştır.
1977 – 1979 yılları arasında ADALET PARTİSİ (AP) Bursa İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyeliği yapmıştır. Leyla Hanımla evli ve 3 çocuk babası...

Kadir Koçdemir / MHP

50 yaşında... Mülki idare amirliği mesleğine Ağrı Kaymakam Adayı olarak başladı. Şebinkarahisar, Eskipazar, Kulp, Afşin kaymakamlıkları, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı, Genel Müdür Yardımcılığı ile Burdur valiliği, Eskişehir vali vekilliği ve Elazığ Valiliği görevlerinde bulundu. 17 Ağustos 2011 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan bakanlar kurulu kararıyla Eskişehir valiliğine atandı. 2013 yılında merkeze atandı. 2014 Türkiye yerel seçimleri'nde MHP'den Bursa büyükşehir belediye başkan adayı oldu. Evli ve 4 çocuk babasıdır.

Hasan Özaydın / HDP

Anket

Bursa'yı sizce kim kazanır?

AK Parti / Recep Altepe
CHP / Necati Şahin
MHP / Kadir Koçdemir
HDP / Hasan Özaydın
Diğer






Haberin Devamı