Gazete Vatan Logo

İstanbul belediye başkan adayları

30 mart seçimlerinde AK Parti, CHP, MHP, HDP ve İşçi Partisi'nden aday olan; Kadir Topbaş, Mustafa Sarıgül, Rasim Acar, Sırrı Süreyya Önder- Pınar Aydınlar kimdir? İşte İstanbul büyükşehir adayları...

İstanbul belediye başkan adayları

CHP-Mustafa Sarıgül kimdir?

1956 yılında Erzincan'da doğdu. Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nden mezun oldu. İş yaşamına Kağıthane Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İETT Genel Müdürlüğü'nde devam etti. Daha sonra kamu görevinden ayrılarak ticaret yapmaya başladı. Siyasi yaşamı Gençlik Kolu Yönetim Kurulu üyeliği ile başladı. 29 Mart 2009 Yerel Seçimlerde 3.defa Belediye Başkanı seçildi. 30 mart 2014'te İstanbul belediye başkan adayı olarak CHP'ye döndü.

AK PARTİ-Kadir Topbaş kimdir?

Artvin'in Yusufeli ilçesinde doğan Kadir Topbaş, 8 Ocak 1945 yılında doğdu. 1972 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden, 1974 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nden mezun olan Kadir Topbaş doktora tezini, İstanbul Üniversitesi Sanat Tarihi ve Arkeoloji Bölümü’nde “Hidiv Kasrı ve Boğaziçi Sivil Mimarisindeki Yeri” konusunda tamamladı.

Uzun yıllar “serbest mimar” olarak çalışan Kadir Topbaş, 1994–1998 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanlığını yaptı. 1999 yılında Beyoğlu Belediye Başkanlığı’na seçilen Kadir Topbaş, 28 Mart 2004 tarihinde yapılan yerel seçimlerde AK Parti’den aday oldu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçildi. 1999 seçimlerinde ikinci kez seçildi.

HDP-Sırrı Süreyya Önder kimdir?

1962 Adıyaman doğumlu. Türkmen kökenli Türk sinemacı, yönetmen ve yazar. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde okudu.

Yönetmenlik, sinema oyunculuğu, senaristlik, müzik yapımcılığı ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. Emek Özgürlük ve Demokrasi Bloğu (BDP'nin desteklediği Bağımsızlar) saflarında katıldığı 2011 genel seçimlerinde İstanbul 2. bölgeden milletvekili seçildi.

Önder, BKM Film tarafından çekilen senaryosunu da kendisinin yazdığı Beynelmilel isimli filmde ilk yönetmenlik deneyimini yaşadı.

MHP- Rasim Acar kimdir?

1976 yılında İzmir’de Rasim ACAR doğdu. Lisans öğrenimini İTÜ Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlaması Bölümünde mezun oldu. 2002 yılında ilk şirketi Ulaştırma Proje Yönetim Ltd Şti.’ni, 2004 yılında ikinci şirketi Avrasya Enerji Yatırım A.Ş.’yi kurdu.

Beşiktaş Jimnastik Kulübü (BJK) Kongre üyesi olan Rasim ACAR, Halen İstanbul Çevre Konseyi Genel Sekreter Yardımcılığı, Oto Doğalgaz İstasyonları Derneği (ODİDER / NGVATURK) Başkanlığı, İstanbul Semtleri Moderatörlüğünü yürütmektedir.

İşçi Partisi- Levent Kırca kimdir?

Levent Kırca, Türk komedyen,tiyatro ve sinema oyuncusu.Aslen Orduludur.İlk kez 1964'de Ankara Devlet Tiyatrosu'nda sahneye çıktı. Ankara Birlik Sahnesi ve Halk Oyuncuları'nda çalıştı. Nasreddin Hoca Oyun Treni, Siz Olsaydınız Ne Yapardınız?, Bu Oyun Nasıl Oynanmalı?, Sağlık Olsun!, Ne Olur Ne Olmaz gibi televizyon dizilerinin yapımcılığını üstlendi.

1978'de Altınşehir adlı filmle sinemaya geçti. Ne Olacak Şimdi? ve Mavi Muammer adlı filmlerde oynadı. Hodri Meydan Topluluğu adlı Tiyatro Grubu'nu kurdu.Eski eşi Oya Başar ile birlikte Güzel ve Çirkin ve Sefiller adlı oyunları sergiledi. Üç Baba Hasan, Kadıncıklar adlı oyunları sergiledi. 1988'de başlayıp 17 yıl süren Olacak O Kadar adlı televizyon programını hazırladı. İlk sinema yönetmenlik denemesini Son adlı filmle yaptı. Daha sonra Şeytan Bunun Neresinde adlı filmi yönetti.1998 yılında Kültür Bakanlığı'nca verilen Devlet Sanatçısı unvanını aldı. Sanatçının ikisi ilk eşinden, ikisi de Oya Başar'dan olan 4 çocuğu bulunuyor. Levent Kırca Mart 2009 Belediye Seçimleri için DSP'den Üsküdar Belediye Başkanlığı için aday olmuştur, fakat 4'üncü sırayı alarak kazanamamıştır. Kırca 30 Mart yerel seçimlerinde İstanbul büyükşehir belediye başkanlığına aday...

Anket

İstanbul'da seçimleri sizce kim kazanır?

Kadir Topbaş
Mustafa Sarıgül
Rasim Acar
Sırrı Süreyya Önder- Pınar Aydınlar
Levent Kırca
Diğer












Haberin Devamı