Gazete Vatan Logo

Erzurum büyükşehir başkan adayları

Erzurum Büyükşehir Başkan Adayları, Mehmet Sekmen(AK Parti) Abdülkadir Demirci(CHP), Kamil Aydın (MHP),Cüneyt Laloğlu- Ayşe Yılmaz (BDP)

30 Mart 2014 yerel seçimleri öncesi partilerin adayları netleşti.

İşte partilerin Erzurum adayları ve özgeçmişleri:

Mehmet Sekmen - AK Parti: Mehmet Sekmen, 25 Ocak 1958'de Erzurum İspir'de doğdu. Babasının adı Ahmet, annesinin adı Hava'dır. Yönetici; İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'ni bitirdi. Kamu ve özel sektörde yöneticilik yaptı. Serbest Muhasebeci olarak çalıştı. Özel bir şirkette finansman yöneticiliği yaptı. Daha sonra kendi aile firmasında yönetici olarak iş yaşamını sürdürdü. Bir dönem Samandıra, iki dönem Kartal Belediye Başkanlığı görevine seçilerek bu görevleri yürüttü. Ayrıca Bölgedeki birçok Kültür ve Sanat derneklerine öncülük ederek, dernek çalışmalarına katıldı ve bu derneklerde üyelik ve başkanlık görevleri üstlendi. Kartal Spor Kulüp Başkanlığı ve 2. Lig Kulüpler Birliği Başkanlığı görevlerinde bulundu. 22. Dönem İstanbul Milletvekili. Orta düzeyde İngilizce bilen Sekmen, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Abdülkadir Demirci - CHP: 1949 Erzurum Şenkaya doğumlu. 1969-1970 Gümüşhane Erkek ilköğretim okulu 1980-1981 Gazi Yüksek Öğretmen Okulu Eğitim bilimleri Bölümü 1986-1987 Anadolu üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Ön Lisans. Yabancı Dili: Fransızca Öğretmenlik Deneyimi ve İdari Görevleri 1970 Erzurum İli Tekman ilçesi Merkez İlköğretim Okulu Öğretmenlik 1975-1976 Tekman İlçe İlköğretim Okulu müdürlüğü 1975-1976 Tekman İlçesi Kaymakam Vekilliği Erzurum Maksut Efendi İlkokulu, Öğretmenli ve müdürlük. Erzurum Kazım Karabekir İlköğretim Okulu Müdürlük Erzurum Halit Paşa İlkokulu Müdürlük Erzurum Cemal Gürsel İlkokulu Müdürlük Abdurrahman Şerif Beygo İlkokulu Öğretmenlik Erzurum Kültür Kurumu İlkokulu Öğretmenlik Meslekte Görev Süresi 25 yıl 6 ay 1996 isteğe bağlı emeklilik Etkinlikler TÖB-DER (Tüm Öğretmenler Birleşme ve Dayanışma Derneği) Erzurum Şubesi Yönetim Kurulu Üyeliği ADD (Atatürkçü Düşünce Derneği) Erzurum şube Başkanlığı ADD (Atatürkçü Düşünce Derneği) Erzurum Şubesi Yönetim Kurulu Üyeliği UNICEF Kız çocuklarını Okullaştırma Kampanyası İl Yürütme Kurulu Üyeliği Ödüller: 1994 Yılın Öğretmeni ödülü ve Başarı Belgesi Kültür Kurumu İlkokulu Siyaset: 2011 Cumhuriyet Halk Partisi Erzurum İl Yönetim Kurulu üyeliği Hukuk ve seçimden sorumlu il başkan yardımcılığı. İlgi alanları ve Sosyal Faaliyetler: Geleneksel Türk Halk Müziği (Bağlama ve Vurmalı sazlar) İlkokul Koro ve Saz toplulukları hazırlama Yönetimi Piyes ve Küçük Tiyatro topluluğu Amatör Futbol, Voleybol ve Jimnastik


Kamil Aydın - MHP: Kamil Aydın, 1963 yılında Erzurum'un Veyisefendi Mahallesin'de doğdu. İlkokulu 12 Mart İlkokulu'nda , ortaokulu 23 Temmuz Ortaokulu'nda ve lise tahsilini de Erzurum Lisesi'nde tamamladıktan sonra Atatürk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi, İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümün'den 1985 yılında mezun oldu. 1986 yılında Robert Koleji yaz okulu sertifikası aldı. Gıda ve Tarım Teşkilatı (FAO) tarafından organize edilen Doğu Anadolu Kırsal Kalkınma Projesi'nde (1985) görev aldı. 1989-1995 yılları arasında Yüksek Lisans ve Doktora eğitimini İngiltere'nin Warwick Üniversitesi'nde tamamladı. 1 Aralık 2008'de Atatürk Üniversitesi'nde yürüttüğü idari ve akademik görevlerde bulundu. 2001- 2009 yılları arasında Dil Merkezi Müdürü, 2006-2009 yıllarında da Etik Kurul Üyeliği görevlende bulunan Aydın, evli ve iki çocuk babasıdır. Aydın, iyi düzeyde İngilizce ve Almanca bilmektedir.

Cüneyt Laloğlu- Ayşe Yılmaz - BDP: 1962 Pasinler doğumlu olan Cüneyt Laloğlu, 1965 yılından itibaren bir süre Karayazı’da yaşadı ve ardından İzmir’e göç etti. İlkokul beşinci sınıfta okulu terk eden Laloğlu, dışarıdan sınavlara girerek, ilköğretim ve lise diplomasını aldı. Karayazı’da çeşitli hocalardan Arapça eğitimi alan Cüneyt Lalaoğlu, açıköğretimden İlahiyat Fakültesi okuyor. Evli ve üç çocuk babası.
Ayşe Yılmaz:



Anket

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığını sizce kim kazanır?

Mehmet Sekmen - AK Parti
Abdülkadir Demirci - CHP
Kamil Aydın - MHP
Cüneyt Laloğlu- Ayşe Yılmaz - BDP














Haberin Devamı