Gazete Vatan Logo

Trabzon büyükşehir belediye başkan adayları

Trabzon büyükşehir belediyesi başkan adayları: Orhan Fevzi(AK Parti), Mehmet Volkan(CHP), Hüseyin Örs(MHP), Kadir Türen (HDP)

Trabzon büyükşehir belediye başkan adayları

AKP - Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Kimdir?

7 Ocak 1952 tarihinde Trabzon'un Akçaabat ilçesinde doğdu. 1996 yılında dönemin cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e karşı silahlı saldırıda bulunduğu iddia edilen İbrahim Gümrükçüoğlu'nun kardeşidir. İlk ve orta eğitimini Trabzon'da tamamladı. K.T.Ü Yer Bilimleri Fakültesi Jeoloji Mühendisliği'ni 1975 yılında bitirerek , Etibank Maden Aramaları Daire Başkanlığı’nda maden mühendisi olarak çalışmaya başladı.

1979 yılında bu görevden istifa ederek, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tıp eğitimi almaya başladı. Buradan mezun olunca, Trabzon'un birçok yerinde sağlık ocağı hekimi olarak çalıştı. Yurdun çeşitli yerlerinde sağlık sektöründe değişik görevlerde bulundu. 2004 yılında İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü'ne başkan vekili olarak atandı. 2005'ten itibaren Sağlık Bakanlığı'nda müsteşar yardımcısı ve 2007 den itibaren sağlık bakanlığı müsteşarı olarak çalışan Gümrükçüoğlu, 2009 yerel seçimleri öncesi Ak Parti Trabzon belediye başkan adayı olarak, seçmenlerin karşısına çıktı. 30 Mart sabahı seçimin galibi olarak, Trabzon Belediye Başkanlığı'na seçildi.

CHP - Mehmet Volkan CANALİOĞLU kimdir?

1950 yılında Trabzon’da doğdu. Fatih Eğitim Enstitüsü Sosyal Bilimler bölümünden mezun oldu. Açık Öğretim Fakültesinde lisans tamamladı.

Trabzon Karma Ortaokulu, Endüstri Meslek Lisesi ve Erzurum Şair Nafi Ortaokulu ile Kırıkkale Mustafa Necati Ortaokullarında öğretmenlik ve müdür yardımcılığı görevinde bulundu. Trabzon Akçaabat Derecik İlköğretim Okulu’nda müdürlük, Trabzon Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı, Trabzon Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Trabzon Turizm İl Müdürlüğü yaptı. Trabzon Kültür ve Turizm Müdürlüğüne ve üç ayrı Vali döneminde ise vali yardımcılığına vekâlet etti.

Trabzon Belediye başkanlığı yaptı. 15.Olağanüstü Kurultayı’nda Parti Meclisi üyeliğine seçildi. MYK üyesi ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.

Evli ve iki çocuk babasıdır. TBMM 24.Dönem Trabzon Milletvekili olarak seçilmiştir.

MHP - Hüseyin Örs Kimdir?

Hüseyin Örs 18 Ekim 1967 tarihinde Trabzon’da doğdu. Bir dönem 1461 Trabzon başkanlığını yaptı. Uzun yıllar Demokrat Parti’de siyaset içinde yer aldı. 25 yıldır Karadeniz Teknik Üniversitesi öğretim görevlisi olarak çalıştı.

HDP - Kadir Türen Kimdir?

61 yaşındaki Kadir Türen, emekli öğretmendir.

Anket

Trabzon'da seçimleri sizce kim kazanır?

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu(AK Parti)
Mehmet Volkan Canalioğlu(CHP)
Hüseyin Örs (MHP)
Kadir Türen (HDP)
Diğer





Haberin Devamı