Gazete Vatan Logo

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayları

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayları: Zeki Toçoğlu (AK Parti) Ecevit Keleş (CHP), Orhan Ünver (MHP), Harika Günay Karataş (HDP)

AK Parti Adayı Zeki Toçoğlu

1955 Yılında Adapazarı’nda doğdu. İlk okulu Serdivan’da, orta ve lise tahsilini Adapazarı’nda yaptı. 1980 Yılında İstanbul Yüksek İslam Enstitüsünü bitirdi.2 yıl Malatya’nın Hekimhan kazasında, 5 yıl Adapazarı İmam Hatip Lisesi’nde öğretmenlik yaptı.

1986 - 1992 Yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nde şef ve şube müdürü olarak çalıştı. 1992 Yılının sonunda Sakarya Üniversitesi’ne Kütüphane ve Dokümantasyon Daire başkanı olarak atandı.

Daha sonra 6 yıl SAÜ İlahiyat Fakültesi Fakülte Sekreterliği görevini yürüten Toçoğlu, 18 Nisan 1999 seçimlerinde Serdivan Belediye Başkanı seçildi. Toçoğlu, 28 Mart 2004 Mahalli Seçimlerinde yeniden Belediye Başkanı seçildi. Zeki Toçoğlu, evli ve dört çocuk babasıdır.


CHP Adayı Ecevit Keleş

1973 yılında Trabzon’da dünyaya gelen Ecevit Keleş 1991 yılında Sapanca Lisesi’nden mezun oldu. Yıldız Teknik Üniversitesi Harita ve Kadastro Bölümü’nden 1996 yılında diplomasını alan Ecevit Keleş evli ve bir çocuk babası.

Ecevit Keleş halen harita mühendisliği, müteahhitlik, tavuk üreticiliği ve banka gayrimenkul eksperliği yapmaktadır. İstihdama önemli katkılarda bulunan Ecevit Keleş’in şirketlerinde 350 kişi çalışmaktadır.

Ecevit Keleş 1984’den itibaren siyasetin her kademesinde sorumluluk almaktadır.

MHP Adayı Orhan Ünver

13.05.1956’da Erkilet/ Kayseri ‘de doğan Orhan Ünver, İlk ve orta öğrenimini Kayseri’de tamamladı.

1979 yılında Sakarya Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi, İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun olan Ünver, yüksek öğrenimi esnasında Ülkü Ocakları okul başkanlığı ve Sakarya Ülkü Ocakları il yönetiminde görevler aldı.

1984 yılında Sakarya’da kurduğu inşaat şirketinde müteahhitlik yapmaya başladı. 1989 yılında Milliyetçi Çalışma Partisi Sakarya il yönetiminde il sekreterliği, Sakaryaspor yönetiminde ikinci başkanlık ve asbaşkanlık görevlerinde bulundu.

1999 Mahalli İdareler seçimlerinde MHP Adapazarı Belediye başkan adayı olarak seçimlere katıldı.

2000 yılı Sakarya il kongresinde il başkan adayı olan Ünver; 2009 yılı MHP Sakarya il disiplin kurulu üyeliği, 2011’de MHP Sakarya il başkanlığı yaptı.

Üç dönem Sakarya Ticaret Odası ( ATSO/ SATSO ) meclis üyeliği, Sakarya Müteahhitler Birliği kurucu başkanlığı, Sakarya Sanayicileri ve İş Adamları Derneği ( SASİAD ) yönetim kurulu üyeliği, TOBB Kobi Müteahhitlik meclisi başkan vekilliği, Sakaryaspor yönetiminde ikinci başkanlık ve as başkanlık, Sakarya Girişimci ve İş Adamları Derneği ( SAGİAD )istişare kurul üyeliği yapan Ünver, Üniversite öğrenciliğinden itibaren ikamet ve hizmet ettiği Sakarya’nın şehirleşmesinde önemli projelere imza atmıştır.

HDP Adayı Harika Günay Karataş

1983 Ankara doğumlu olan Harika Günay Karakaş, Doğu Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, Sakarya Barosu Kadın Hakları Komisyon Başkanı ve İnsan Hakları Derneği Sakarya Şube Sekreteridir. Karakaş aynı zamanda, Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (SPoD) derneğinin gönüllü avukatlarındandır.

Anket

Sakarya'da seçimleri kim kazanır?

Ak Parti/ Zeki Toçoğlu
CHP/ Ecevit Keleş
MHP/ Orhan Ünver
HDP/ Harika Günay Karataş
Diğer





Haberin Devamı