Gazete Vatan Logo

Sivas büyükşehir belediye başkan adayları

Sivas büyükşehir belediyesi başkan adayları: Sami Aydın(AK Parti), Gülümser Heper (CHP), Kürşat Ergün (MHP), Doğan Ürgüp (BBP)

Sivas büyükşehir belediye başkan adayları

AKP - Sami Aydın Kimdir?

01.01.1965 Sivas'ta doğdu. İlk ve orta öğrenimimi Sivas'ta tamamladıktan sonra, Trakya Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesinden Mimar olarak mezun oldu. Vatani görevini tamamlayarak 1990 yılında iş hayatına atıldı.

Serbest mimar olarak başladığı iş hayatında; inşaat, hazır beton, inşaat malzemeleri, HDPE boru imalatı ve Sivas Teknokent'te Arge üzerine çeşitli şirketler kurarak bu şirketlerde ticari faaliyetlerini sürdürmektedir.

Siyasi hayatına 1995 yılında Refah Partisi'nden İl Belediye Meclis Üyesi seçilerek başlayan Sami Aydın; 1999-2001 yılları arasında Fazilet Partisinden İl Genel Meclis Üyeliği görevinde bulunmuştur.

CHP - Gülümser Heper Kimdir?

Prof. Dr. Gülümser Heper 1964 Sivas doğumlu.

Prof. Dr. Gülümser Heper İlk, Orta ve Lise Eğitimini Sivas’ta tamamladı. Prof. Dr. Gülümser Heper Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu. Aynı Üniversitede İç Hastalıkları Ana Bilim Dalında araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı. Sivas’ta Kronik Böbrek Hastalıkları Derneğini kurdu ve başkanlığını yürüttü. Prof. Dr. Gülümser Heper 1992’de İç Hastalıkları Uzmanı oldu. 1993’de Kardiyoloji Kliniğinde Kardiyoloji İhtisasına başladı. 2003 yılında Kardiyoloji Doçenti, 2008’de Profesör oldu.

Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Bölüm Başkanı seçildi. Ulusal ölçekli birçok gazetede sosyal alanda yayınlanmış makaleleri bulunan Prof. Dr. Gülümser Heper bir çocuk annesi.

MHP - Kürşat Ergün Kimdir?
1976 yılında merkez Kadı Burhanettin Mahallesinde doğdu. İlköğretimini Süleyman Sami Kepenek İlkokulu ve Selçuk Ortaokulu’nda, ortaöğretimini Sivas Endüstri Meslek Lisesi’nde tamamladı.

Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 2000 yılında doktor unvanıyla mezun oldu. 2000-2008 yılları arasında merkez Bedirli Sağlık Ocağı ve Alibaba Sağlık Ocağı’nda hekim olarak görev yaptı.

2003-2004 yıllarında Kırklareli Lüleburgaz’da tabip asteğmen olarak vatani görevini tamamladı. Halen özel işyeri hekimi olarak doktorluk mesleğini icra eden ERGÜN, 2009-2013 yılları arasında Milliyetçi Hareket Partisi Sivas İl Başkanlığı görevini yaptı.

Öğretmen Hatice Ergün ile evli ve iki çocuk babasıdır, iyi derecede İngilizce bilmektedir.
Boş vakitlerinde ücretsiz gönüllü hekimlik yapar. Çay içmekten, sohbet etmekten ve bağlama dinlemekten hoşlanır. Sıkı bir Sivasspor taraftarıdır.

BBP - Doğan Ürgüp Kimdir?

1956’da Ahmet Bey ve Sabiha hanımın oğulları olarak Sivas’ın Uluanak Mahallesinde Ulu Camii karşısında bir evde doğdu.

İlk, Orta ve Lise tahsilini Sivas’ta Yüksek öğrenimine ise Ankara başlayarak şartlar gereği Erzurum’da tamamladı. 1986 yılında memleketi Sivas’ta ticari hayatın içerisine girdi. 1990 yılında bir grup iş adamı ile birlikte Ankara’da ki ticari faaliyetleri başladı. 1996 yılında ortaklarıyla bir boya fabrikası kurdu. ‘Sivas Kültürel ve Sosyal Yardımlaşma Derneği’ yönetim kurulu başkanlığı, Sivaslı il ve ilçe derneklerinin birliğinden oluşan Ankara Sivaslı Dernekler Federasyonu (ASİDEF)’nun kuruculuğu ve yönetim kurulu başkanlığını başarı ile yürüttü.

2008 yılında ise Sivas Organize Sanayii Bölgesi’nde yalıtım malzemeleri üretecek yeni bir fabrikayı yine iş arkadaşlarıyla birlikte kurdu. 29 Mart Yerel Yönetimler Seçimlerinde BBP Sivas Belediye Başkanı adayı olarak seçimleri kazanarak Sivas Belediye Başkanı oldu. Hali hazırda bu görevini yürütmektedir. Doğan ÜRGÜP Makbule ÜRGÜP hanımla evli olup üç çocuk babasıdır.

Anket

Sivas'ta seçimleri sizce kim kazanır?

Sami Aydın (AK Parti)
Gülümser Heper (CHP)
Kürşat Ergün (MHP)
Doğan Ürgüp (BBP)
Diğer




Haberin Devamı