Gazete Vatan Logo

Kahramanmaraş büyükşehir başkan adayları

Kahramanmaraş Büyükşehir Başkan Adayları: Fatih Mehmet Erkoç (AK Parti, Ünal Ateş (CHP), Tahir Akgemici (MHP), Salih Baykal (HDP, kimdir

30 Mart 2014 yerel seçimleri öncesi partilerin adayları netleşti.

İşte partilerin Kahramanmaraş adayları ve özgeçmişleri:

Fatih Mehmet Erkoç - AK Parti: 01.05.1974 tarihinde K.Maraş’ın Türkoğlu İlçe’sinde doğdu. Fatih Mehmet Erkoç, öğrenimine Kahramanmaraş Merkez Üngüt Mahallesi İlköğretim Okulunda başlayarak sırasıyla Ortaokulu, İbrahim Çalık Lisesinden mezun olarak,1992-1993 Eğitim, Öğretim Yılında eğitime başladığı, Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, makine bölümünden 1997 yılında mezun oldu. Kahramanmaraş Merkez’de Serbest mühendislik, müşavirlik bürosu açarak iş hayatına atıldı, halen bu işle meşgul olmakta. Fatih Mehmet Erkoç, aynı zamanda Niğde Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde masterını tamamladı. 2001 yılı Aralık ayında AK PARTİ Kahramanmaraş Merkez İlçe teşkilatının kurulması ile yönetim kurulu üyesi ve ardından Merkez İlçe Başkan Yardımcısı olarak görev aldı. 3 Mayıs 2003 tarihinde yapılan Kahramanmaraş Merkez İlçe 1.Olağan Kongresinde Merkez İlçe Başkanı seçildi. Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş Merkez İlçe Başkanlığı görevini 19 Ekim 2008 tarihine kadar sürdürdü. Merkez ilçe 3. olağan kongresinde yeniden aday olmayan Fatih Mehmet Erkoç, 21 Haziran 2009 tarihinde yapılan AK Parti Kahramanmaraş 3.Olağan İl Kongresinde İl Başkanı seçildi. AK Parti 1. 2. ve 3 üncü büyük kongrelerinde delege olarak görev yaptı. Fatih Mehmet Erkoç, evli.

Ünal Ateş - CHP: . 16 Aralık 1944, İstanbul,doğumlu olan Ateş, Galatasaray Lisesi’nden mezun olduktan sonra İsviçre Neuchatel Üniversitesi Hukuk ve Ekonomik Bilimler Fakültesini bitirdi.
1973 yılında Renault-Mais'de çalışmaya başladı, çeşitli bölümlerde görev yaptıktıktan sonra 30 Nisan 1985 tarihinde Ordu Yardımlaşma Kurumu Kuruluşlarından OMSAN Genel Müdürü olarak atanmıştır. 1 Ocak 1988 tarihinden itibaren ise Renault-Mais'e Genel Müdür olarak atanmıştır.
Galatasaray Spor Kulübü Divan Kurulu üyeliği ile 1994 ile 2000 yılları arasında da Yönetim Kurulu Üyeliği yapmıştır. Galatasaray Eğitim Vakfı Başkan Yardımcılığı, Galatasaray Sportif AŞ'de Yönetim Kurulu Üyeliği ve Galatasaray Pazarlama A.Ş.'de Genel Müdürlüklük yapmıştır. 2004 ile 2009 yıllarında yapılan yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi'den Bakırköy Belediye Baskanı seçilmiştir. Evli ve üç çocuk babasıdır.

Tahir Akgemici - MHP: Prof. Dr. Tahir AKGEMCİ1955 yılında Kahramanmaraş’ta doğdu. 1979 yılında Gazi Üniversitesi Ticaret Turizm Eğitim Fakültesi’nden mezun oldu. 1985 yılında Selçuk Üniversitesi’nde göreve başlayan Akgemci, 1988 yılında yüksek lisansını, 1991 yılında ise doktorasını Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Anabilim Dalı’nda tamamladı. 2002 yılında Selçuk Üniversitesi İ.İ.B.F. İşletme Bölümü, Yönetim ve Organizasyon Anabilim Dalı’nda Doçent, 2007 yılında aynı Anabilim Dalı’na Profesör olarak atandı. Akgemci, 1989-1992 yılları arasında Selçuk Üniversitesi Niğde Eğitim Yüksekokulu Müdürlüğü, 1992-1993 yılları arasında Niğde Üniversitesi Genel Sekreter Vekilliği ile Eğitim Fakültesi Dekan Vekilliği görevinde bulundu. 1993-1995 yılları arasında Selçuk Üniversitesi Kadınhanı Meslek Yüksekokulu Kurucu Müdürlüğü, 1995 yılında Selçuk Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü, 2003-2010 yılları arasında Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü ve Ocak 2010-Aralık 2011 yılları arasında da Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı görevini yürüttü. 2004 yılında State University of New York (SUNY) da “English as a Second Language (ELS) programını tamamladı ve aynı üniversitede akademik çalışmalarda bulundu. 2011 Aralık ayından 2 Kasım 2013'e kadar S.Ü. Rektör Yardımcılığı görevini sürdürdü.
Kahramanmaraş Valiliği, Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürlüğü, Konya Ticaret Odası ve KOSGEB başta olmak üzere bazı kamu ve özel sektör kurumlarında Stratejik Yönetim, Zaman Yönetimi, İnsan Kaynakları Yönetimi ve Motivasyon konularında eğitim ve seminerler veren Akgemci, çok sayıda kurumda danışman olarak görev yapmaktadır. İş ve akademi dünyasına lisans, yüksek lisans ve doktora düzeylerinde derece sahibi, nitelikli yönetici ve akademisyen adayı yetiştiren Prof. Dr. Tahir Akgemci aynı zamanda Ankara Yeminli Mali Müşavir Odası’na kayıtlı Yeminli Mali Müşavir ve Bağımsız Denetçidir. Prof. Dr. Tahir Akgemci’nin işletmelerde geleceğin inşa edilmesi noktasında uygulanması gereken yöntemler ve hizmet sektörü ile üniversitelerde stratejik yönetim ve sosyal sorumluluk konularında kurum yöneticilerine bir kılavuz niteliği taşıyan “Stratejik Yönetim” kitabının yanı sıra Tedarik Zinciri Yönetimi, KOBİ’lerde Yönetim, Girişimcilik, Kariyer Yönetimi, Zaman Yönetimi, Davranış Bilimi, Çağdaş Yönetim ve Örgütsel Başarım ve Yönetim Bilişim Sistemleri alanlarında yayımlanmış çok sayıda kitabı, uluslararası ve ulusal makaleleri bulunmaktadır. Prof. Dr. Tahir Akgemci, evli ve üç çocuk babasıdır.


Salih Baykal - HDP: Salih Baykal, 2014 Yerel Seçimleri - Halkların Demokratik Partisi - HDP Kahramanmaraş Belediyesi Belediye Başkan Adayı.

Anket

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığını sizce kim kazanır?

Fatih Mehmet Erkoç - AK Parti:
Ünal Ateş - CHP
Tahir Akgemici - MHP
Salih Baykal - HDP





























Haberin Devamı