Gazete Vatan Logo

Diyarbakır büyükşehir belediye başkan adayları

30 Mart 2014 Diyarbakır başkan adayları; Galip Ensairoğlu, Gültan Kışanak, Ahmet Ay,Ömer Bozkaya kimdir? İşte Diyarbakır adayları...

30 Mart 2014 yerel seçimleri öncesi partilerin adayları netleşti.

İşte partilerin Diyarbakır adayları ve özgeçmişleri:


Galip Ensarioğlu (AK Parti)

Mehmet Galip Ensarioğlu, 1 Ekim 1966'da Diyarbakır'da doğdu. Babasının adı Sait, annesinin adı Zeliha'dır.

İş Adamı; Dicle Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu İktisadi ve İdari Programlar İşletme Bölümünü bitirdi.
Gıda toptancılığı, özel ve resmi benzin istasyonu işletmeciliği, özel hastane işletmeciliği ve inşaat müteahhitliği yaptı. Güneydoğu Sanayici ve İş Adamları Derneği (GÜNSİAD), Diyarbakır Sanayici ve İşadamları Derneği (DİSİAD), Doğu ve Güneydoğu İş Adamları Federasyonu (DOĞUGÜNSİFED), Diyarbakır Kültür ve Sanat Vakfı (DKVS) ile Diyarbakır Sosyal ve Siyasal Araştırma Akademisinin (DİSSA) kuruculuğunu yaptı ve Yönetim Kurulları Üyeliklerinde bulundu. 2 yıl süreyle Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığını ve TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkanlığını yürüttü.

Çok iyi düzeyde Kürtçe ve Zazaca, az düzeyde İngilizce bilen Ensarioğlu, evli ve 4 çocuk babasıdır.


Ahmet Ay (CHP)

04.10.1982 İstanbul doğumlu olup, 1989 yılında Diyarbakır’ a yerleşmiştir. Orta ve Lise Öğrenimini Diyarbakır Anadolu Lisesinde tamamlayarak 2004 Yılında Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olmuştur. 2005 yılından itibaren serbest avukatlık faaliyeti yürütmektedir. SHÇEK, UNİCEF ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Vakfı tarafından yürütülen projelerde kimsesiz çocuklara yönelik spor ve sanat atölyelerinde sahada çalışmıştır.

Dünya Bankası ve Yerel Gündem 21 tarafından yürütülen Diyarbakır Gençlik evi projesinde kurucu üyelik ve yöneticilik yapmıştır. DİMFOD ( Diyarbakır Müzik Folklör Derneği ) ve Diyarbakır Aktif Sanat Derneği gibi kuruluşlarda kurucu üyelik ve yöneticilik yapmaktadır. Evli, 2 Çocuk babasıdır.


Ömer BOZKAYA(MHP)

Diyarbakır'da gazetecilere zarf içinde para vermeye çalışan MHP İl Sekreteri, Bahçeli tarafından Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterildi.

GÜLTAN KIŞANAK (BDP)


15 Haziran 1961'de Elâzığ'da doğdu. 19 yaşında Dicle Üniversitesi Türkçe Bölümü'nde okurken tutuklandı. 1980 ve 1982 yılları arasında Diyarbakır Cezaevi'nde yattı. Cezaevi sürecinde işkenceye maruz kaldığını dile getirmiştir.Cezaevinden çıktıktan sonra Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bölümü'nü tamamladı. 1991'de stajyer olarak girdiği Güneş gazetesinin ardından Yeni Ülke, Özgür Gündem ve Özgür Ülke gazetelerinde gazeteci, yazı işleri müdürü ve yayın koordinatörü olarak çalıştı. Diyarbakır Bağlar Belediyesi'nin sosyal proje danışmanlığını yürüttü. 2007 genel seçimlerinde Diyarbakır milletvekili olarak meclise seçildi. 12 Haziran 2011 tarihinde yapılan 2011 Türkiye Genel Seçimleri'nde BDP'nin desteklediği bağımsız aday olarak Siirt'ten meclise seçilmiştir.
Evli ve 1 çocuk annesidir

Anket

Diyarbakır'da seçimleri kim kazanır?

Galip Ensarioğlu (AK Parti)
Ahmet Ay (CHP)
Gülten Kışanak (BDP)
Ömer Bozkaya (MHP)
Diğer







Haberin Devamı