Gazete Vatan Logo

Denizli Büyükşehir Başkan Adayları

Osman Zolan, Kazım Arslan, Ali İpek ve Musa Aydın, yerel seçimlerde Denizli'de yarışacak adaylar arasında...

Osman Zolan / AK Parti

1964’de Denizli’nin Tavas İlçesi’nde doğdu. İlkokulu Tavas-Garip köyde, orta ve lise eğitimini ise Isparta - Gönen Öğretmen Lisesi’nde yaptı. Akademik Eğitimini ise Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamlayan Zolan, Denizli Barosuna kayıtlı olarak avukatlık yaptı.
28 Mart 2004 yerel seçimlerinde Belediye Meclis Üyesi seçilerek, aynı zamanda o tarihten bu yana Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. 16 Mart 2011 tarihinde Denizli Belediye Başkanlığı görevine seçilen Zolan, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Kazım Arslan (CHP)

Tavas İlçesi Solmaz Köyü'nde 1954 yılında doğdu. Evli ve 2 çocuk babası. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1976 yılında mezun oldu. Denizli Barosu’na kayıtlı olarak 20 sene serbest avukatlık yaptı. Halen Tekstil Sanayiciliği yapıyor. 2006-2011 yılları arasında, Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkez Yönetim Kurulu’nda yer aldı. Cumhuriyet Halk Partisi’ne 1976 yılında üye oldu.


Ali İpek / MHP

1955 Denizli doğumlu olan Ali İpek ilk-orta-lise tahsilini Denizli'de tamamladıktan sonra, Atatürk Üniversitesi İ.İ.B.F İşletme bölümünden mezun olmuştur.

1980 yılında Oluklu Mukavva ve Kutu sektörüne adım atan Ali İpek, genç yaşlarından itibaren Futbol dalında Oyuncu, İdareci ve Başkanlık kademelerinde çeşitli görevler almıştır. Birçok kez Yönetim Kurulu üyeliği de yaptığı Denizlispor'da 1990-92 yılları arasında başkanlık görevinde de bulunmuştur

1997-2004 yılları arasında Haluk Ulusoy Başkanlığındaki Türkiye Futbol Federasyonu'nda (TFF) Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev almıştır. İş hayatına Denizli Organize Sanayi Bölgesinde kurulu Oluklu Mukavva ve Kutu fabrikasında devam etmektedir. Eski Denizlispor Kulübü Başkanı olan Ali İpek evli ve iki çocuk babasıdır.


Musa Aydın / HDP

Anket

Denizli'de seçimleri sizce kim kazanır?

Osman Zolan / AK Parti
Kazım Arslan / CHP
Ali İpek / MHP
Musa Aydın / HDP
Diğer






Haberin Devamı