Gazete Vatan Logo

Vali Köşger’den kan bağışı kampanyasına destek

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Türk Kızılayı Adana Şubesi tarafından “Birbirimize candan bağlıyız” sloganıyla düzenlenen kan bağışı etkinliğine destek oldu.

Vali Köşger’den kan bağışı kampanyasına destek

Adana Valiliğinde gerçekleşen kan bağışı etkinliğinde açıklama yapan Köşger, "Kızılay ülkemizin hatta dünyanın en köklü yardım kuruluşlarından bir tanesi" dedi. Köşger, “Kızılay'ımızın kan kampanyasına destek olmak için buradayız. Kızılay, ülkemizin, dünyanın ne zaman ihtiyacı olursa yardımına koşan, her türlü afette başta vatandaşımızın ve dünyadaki mağdurların, mazlumların yardımına koşan bir kuruluş. Kızılay, kana ihtiyaç duyulan her noktada Kızılay'ımız kan ürünleriyle ilgili çok ciddi yardımları olan, muhtacın her zaman yardımına koşan bir kuruluş. Kan bağışlarıyla bunu desteklememiz lazım" diye konuştu.

“Adana’da kan stoklarımızda sorun yok”

Türk Kızılayı 1. Başkan Vekili Ramazan Saygılı ise yaptığı açıklamada “Her yıl olduğu gibi bu yılda 15 gün önce başlattığımız 'Birbirimize candan bağlıyız' kampanyamız 81 vilayette ülkemizin 85 milyonun kan bağışlarını kabul etmek için bu bağış başlamış oldu. Türkiye’de 300 noktada kan alıyoruz, işliyoruz, tahlil ediyoruz. Kan bağışı sürekli bir ihtiyaç her 3 ayda bir düzenli şekilde kan vermenin, şifa bekleyen kıymetli hemşerilerimizin yarasına merhem olmak için önemli. Adana’da kan stoklarımızda sorun yok, kendi ihtiyaçlarını karşılıyor. Kan bağışında öncü bir kent Adana” dedi

Haberin Devamı