Gazete Vatan Logo

Savunma hattı bocaladı: Kemal Kılıç'ın yeni taktiği çok tartışıldı

Adanaspor'un evinde ağırladığı Göztepe mücadelesinde takımı beşli savunma ile sahaya süren ve yer yer üçlü savunmaya dönen Kemal Kılıç eleştirilerin odağı oldu.

Savunma hattı bocaladı: Kemal Kılıç'ın yeni taktiği çok tartışıldı

Trendyol 1. Lig'in 24. haftasında evinde İzmir ekibi Göztepe'yi ağırlayan temsilcimiz Adanaspor, 3-0'lık net bir skorla mağlup oldu.Trendyol 1. Lig'in 24. haftasında evinde İzmir ekibi Göztepe'yi ağırlayan temsilcimiz Adanaspor, 3-0'lık net bir skorla mağlup oldu.

Hakan Toytekin'in haberine göre; savunmada ise gözle görülür verilen zafiyetin sebebi ise Kemal Kılıç olarak görüldü. Nedeni ise sezon başından beri dörtlü savunma oynayan takımı böylesine zorlu bir maçta beşli savunma ile sahaya sürüp, sağ ve sol bekleri yer yer ileri çıkararak maç içerisinde üçlü savunma sistemi ile oynatması olarak görüldü. 

Özellikle Lukaku gibi fizik ve savunma açısından yetersiz olan bir oyuncu ile bu planın uygulanması takımın defans yerleşiminde sorun yaratırken, rakibin kanat organizasyonlarında o bölgeden rahatça atak yapabilmesine neden oldu ve bu sorun defansif anlamda Turuncu-Beyazlıların başını ağrıttı.  Alınan mağlubiyetin ardından Adanaspor'un düşme potasıyla arasındaki fark 1 puana indi.