Gazete Vatan Logo

Öğrencilerin fuar heyecanı: Öğretmenlerden örnek girişim

Sürdürebilirlik Fuarını gezen Adanalı öğretmen ve öğrenciler “sürdürebilirlik, atık yönetimi, akıllı atık bertaraf etme ve geri dönüşüm stratejileri ile döngücellikler” konusunda uzmanlardan bilgiler aldılar.

Öğrencilerin fuar heyecanı: Öğretmenlerden örnek girişim

Adana’nın örnek eğitim kurumları arasında gösterilen Şehit Duran İlkokulu’nun çevre ve doğaya duyarlı öğretmenleri, eğitimde bir ilki daha gerçekleştirdi. Okuldaki 150 öğrenci ile birlikte “Geleceğin enerji teknolojileri”ni keşfetmek için TÜYAP’ta açılan fuara katılan öğretmenler yaptıkları girişimle Adana’daki tüm okullara örnek olabilecek bir girişime de imza atmayı başardı.

Adana’da açılan ilk Sürdürebilirlik Fuarı olma niteliğini taşıyan REWA ANATOLIA 2024’e katılımcı olma şansını elde eden Şehit Duran İlkokulu öğretmen ve öğrencileri, İlitişim uzmanı Bünyamin Deniz Kıraç’ın koordinasyonunda, “Geleceğin eneri teknolojileri” konusunda bilgi ve birikim sahibi olma fırsatına kavuştular.

MİNİK ÖĞRENCİLERE UNUTULMAZ FUAR HEYECANI

Öğretmen ve öğrenciler, REWA ANATOLIA 2024 Fuarında, “sürdürebilirlik, atık yönetimi, akıllı atık bertaraf etme ve geri dönüşüm tsratejileri ile döngücellikler konusunda yetkili uzmanlardan bilgiler aldılar. Günümüzdeki pek çok sektördeki en güncel yenilikleri ve dönüşümleri izleme fırsatına da kavuşan öğretmen ve öğrenciler, bu sektördeki dünyaca tanınmış firmaları ve ürünlerini tanıdılar. Firmaların yerel yönetim temsilcileri ile tanışma ve bu konuda çalışma yapan KOBİ’lerin stantlarını gezdiler.

Haberin Devamı

Fuar alanında öğrencileri takdir edilecek bir duyarlılık ve misafirperverlikle karşılayan ve konularına hakim personeller tarafından bilgi sunan yöneticiler, bir anlamda bilimsel duyarlılık olgusunun daha küçük yaşlardaki bireylerin eğitilmesi ile sağlanabileceğini kanıtladılar..

Fuar alanında öğrencilere, “Çevreye karşı duyarlılığını arttırıcı geri dönüşümün mutlak gerekliliği” konusunda bilgi veren yetkililer,"Sevimli ayıcık ve geri dönüşüm" tiyatro oyununu ile etkili eğitim yönteminden örnek verdiler.

ÖĞRENCİLERE ANLAMLI BİLGİLER

Fuarda, öğrencilere, “Geri dönüşümün faydaları”nın ne olduğunu anlatan uzmanlar, bu çalışmaların çevrenin korunmasına katkı sunduğunu, daha az doğal madde tüketiminin gerçekleşeceği, kaynakların nasıl daha ekonomik kullanılacağı, çevre kirliliğinin ne kadar azalacağını, insan sağlığına zarar verecek çöp atıklarına ne şekilde engel olunacağını anlattılar.

Haberin Devamı

Uzmanlar tarafından öğrencilerin anlayabileceği tarzda eğitimsel yöntemlerle anlatılan, enerji verimliliğinin artırılması, daha güçlü ekonomi için katkılar ve ayrı bir sektör, yepyeni bir iş ve istihdam kapısı bilgileri, öğretmenler tarafından da büyük bir ilgi ile dinlendi.

KIRAÇ’TAN YENİ PROJE IŞIĞI

Öğretmenler, organizasyonu düzenleyen tüm kurum ve kuruluşlara Şehit Duran İlkokulu adına teşekkür ederken, bu projede iletişim uzmanı olarak yer alan Bünyamin Deniz Kıraç da bu fuar nedeniyle yeni umut ışıklarının oluştuğunu belirterek, “Toplumsal projeler konusunda özellikle eğitim kurumları, öğretmen ve öğrencilerle daha etkin pprogramlar oluşturacağız, çağdaş bilimi ve yeni teknolojik gelişmeleri kendimize rehber edineceğiz” diye konuştu.