Gazete Vatan Logo

Kızılay'dan Adanalılara kan bağışı çağrısı! "Kardeşlerimiz bağış yapmayı ötelemesin"

Türk Kızılay Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Saygılı, ramazan ayında yaz aylarında olduğu gibi bağışların aşağı yönlü düştüğü zamanlar olduğundan herkesi kan bağışı yapmaya davet ederek, tüm bağış noktalarının iftar sonrasından gece 24.00'a kadar açık tuttuklarını belirtti.

Kızılay'dan Adanalılara kan bağışı çağrısı! "Kardeşlerimiz bağış yapmayı ötelemesin"

Her gün Türkiye'nin 300 noktasında kan bağışı alıp, akredite laboratuvarda işlendikten sonra Türkiye'nin 1156 hastanesine lojistiğini sağlayan Türk Kızılay, her yıl olduğu gibi bu yıl da 'Birbirimize Candan Bağlıyız' adıyla kampanya başlattı. Yaz aylarında olduğu gibi ramazan ayında da kan bağışlarında aşağı yönlü bir düşüş yaşandığını kaydeden Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Saygılı, 7/24 esasına göre canlı bir operasyon yürüttüklerini ve kanın düzenli, sürekli ihtiyaç olduğunu belirtti.

KAN BAĞIŞI YAPMAK ORUCU BOZMAZ

Ramazan ayı boyunca gece 24.00'a kadar bağış noktalarının açık olduğunu dile getiren Ramazan Saygılı, "Her ramazan ayı olduğu gibi tüm kan bağış noktalarımızı akşam iftardan gece 24.00'a kadar mesai düzenini şekillendirerek bağış yapmak isteyen kıymetli Kızılay dostlarımız için açık tutuyoruz. Diyanete kulak veren dostlar bilirler ki, kan bağışı yapmak orucu bozmaz. Kendini iyi hissedenler mesai saatlerinde de gelip bağışlarını yapabilirler. Ama iftar sonrası gelmek isteyenlere de kapımız açık. Çünkü kan sürekli bir ihtiyaç. Bu ihtiyacı her olağanüstü hallerde görüyoruz. Örneğin deprem döneminde kan sıkıntısı yaşamadık. Depremin hemen ardından Türkiye stoklarımızı hızlıca depremden etkilenen illerdeki hastalarımızın bulunduğu hastanelere gönderdik. Hiçbir depremzede kardeşimiz de kan bulma konusunda sıkıntı yaşamadı" dedi.

Haberin Devamı

STOKLARIMIZ HER OLASI NEGATİF OLAYA HAZIR

Kan stoklarının her olası negatif bir olaya karşı hazır durumda olduğunun altını çizen Saygılı, şöyle konuştu: "Biz kan stoklarımızda her olası negatif olaya hazırız ama biliyorsunuz bunlar anlık stoklardır. O yüzden sürekli ve düzenli kan bağışını önemsiyoruz. Bir seferlik yığılmayı kast etmiyoruz. Dolayısıyla 85 milyon büyük ailemizin her birinden ve Kızılay dostlarımızdan ricamız ramazan ayında düzenli şekilde erkek kardeşlerimiz 3 ayda bir, kadın kardeşlerimiz 4 ayda bir iyiliğin amiral gemisi olan Kızılay'ı ziyaret etmeleri, 15-20 dakikalarını ayırıp kan bağışı yapmalarıdır. Bu bağışlar düzenli olduğunda stoklarımızda düzenli hale gelmiş olur. Olağanüstü haller için de zaten stoklarımız hazır. Dolayısıyla ramazan ayında oruçlu kardeşlerimiz de bağış yapmayı ötelemesinler. Birbirimize candan bağlıyız diyorum ve herkesi kan bağışı yapmaya davet ediyorum."

Haberin Devamı