Gazete Vatan Logo

Gerçekleşecek projeler konuşuldu: Vali Köşger, TCDD 6. Bölge Müdürlüğünü ziyaret etti

İlimizde bulunan kurum ve kuruluşları sık sık ziyaret etmeye özen gösteren Vali Yavuz Selim Köşger, TCDD 6. Bölge Müdürlüğü ile TCDD Taşımacılık A.Ş. Bölge Müdürlüğünü ziyaret etti.

Gerçekleşecek projeler konuşuldu: Vali Köşger, TCDD 6. Bölge Müdürlüğünü ziyaret etti

Ziyareti sırasında TCDD 6. Bölge Müdürü Aliseydi Felek ile TCDD Taşımacılık A.Ş. Bölge Müdürü Mustafa Özgür Örekçi tarafından karşılanan Vali Köşger, Bölge Müdürleriyle bir müddet görüştü. Görüşmenin ardından ilgili kurum personelleriyle bir araya gelen Vali Köşger, TCDD 6. Bölge Müdürlüğü ile TCDD Taşımacılık A.Ş. Bölge Müdürlüğünce gerçekleştirilen çalışmalar hakkında ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Aldığı bilgiler doğrultusunda kısa bir değerlendirmede bulunan Vali Köşger; Türkiye’nin yeni yatırım havzasının Konya-Mersin-Adana üçgeninin oluşturduğu bölge olduğunu belirterek Türkiye’nin yeni, stratejik ve büyük yatırımlarının burada gerçekleştirileceğini, Devletimizin de bu sebeple başta ulaşım olmak üzere altyapı projelerine hız verdiğine değindi. İlk etapta Mersin-Adana-Gaziantep, ikinci etapta Torosları geçerek Konya-Ankara-İstanbul hatlarının önemli olduğunu belirten Vali Köşger, hem lojistik hem insan taşıma yönü olan bu projeler tamamlandığında mevcut limanlar ve proje aşamasındaki limanlarla da bağlantılı olacağından hattın başta Adana olmak üzere bölgedeki şehirlerin ekonomik kalkınmasına ve ekonomimizin büyümesine ivme kazandıracağını kaydetti.

Haberin Devamı

TCDD’nin ülkemizde yük ve insan taşımacılığı sektöründe çok önem arz ettiğine değinerek demiryollarımızın ülkemizin coğrafi konumunun sağladığı avantajlar doğrultusunda taşımacılık alanında ekonomik, hızlı, konforlu ve çevreci bir ulaşım türü olduğunu ifade eden Vali Köşger, yapılan tüm çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür etti.