Emir ve Bojan'a dikkat!

Haberin Devamı

Dünyaca ünlü kurt hoca Zeljko Obradovic Fenerbahçe Ülker'in başına geçtiğinde takımda büyük bir etki yapmasını bekliyorduk ve daha ilk maçlardan bu etkiyi gördük.

Sarı lacivertli takım öncelikle Türkiye Kupası'nda Torku Konya'ya yenildiği maç haricinde 87 ve 98 sayılık performanslarıyla ilk kıvılcımları çaktı. Sonra lige 100 sayılık bir Mersin galibiyetiyle başladılar. Euroleague'de muhteşem bir ikinci yarı ve son çeyrek performansıyla deplasmanda geriden gelip 102 sayı atarak kazandılar. Ve son olarak Anadolu Efes gibi dişli bir rakibi 84 sayı atarak ve 65 sayıda tutarak geçtiler.

Fenerbahçe Ülker zaten skorer oyunculara sahip bir takım ancak işin savunma tarafını da bu sezon Obradovic etkisiyle çok daha iyi yapıyorlar. Tecrübeli hocanın elinin değdiği en belirgin olarak da iki basketbolcuda hissediliyor. Emir Preldzic ve Bojan Bogdanovic takımın tüm zaferlerinde hep başrolde yer aldılar. Emir'in oyunun kırılma anlarındaki patlamaları zaten önemli bir özelliğiydi ancak yeni hocasıyla birlikte takımı daha çok oynatan ve maçın tüm bölümlerinde dinç, ayakta kalan bir oyuncu oldu. Bogdanovic de olması gerektiği gibi yıkıcı bir skorere dönüştü.

Emir, Türkiye Kupası maçlarında çok süre almadı ancak ligde ultra performans gösteren Tutku Açık'ın ardından 8 asist ortalamasıyla ikinci sıraya yerleşmiş durumda ki sezon boyunca zirveyi ele geçirip yerleşmesini bekliyorum. Fenerbahçe Ülker'in ilk yarısı sadece dört sayı farkla biten Efes maçının ikinci yarısındaki patlamasında Preldzic'in payı büyüktü. Maçı 14 sayı ve 7 asistle tamamladı. Euroleague'deki maçta da 14 sayı, 7 asist ve 5 ribaund performansıyla takımın en çok verimlilik puanına sahip oyuncusu oldu.

Bogdanovic 24 sayılık performansıyla Efes maçının en skorer ismi oldu. Üstelik 5'te 1 üçlük isabeti bulabildi. Hızlı hücumlarda ve potaya yakın noktalarda hep doğru zamanlama ve tercihleriyle 11'de 8 saha içi isabeti buldu. Maçın koparılmasında büyük pay sahibi oldu. Bogdanovic Türkiye Kupası maçlarında geri planda kalsa da ligde şu anda 23 sayı ortalamasına sahip durumda. Euroleague maçında da 21 sayıyla sahanın en skorer iki isminden biri olurken yine sadece 2'de 1 üçlük isabeti vardı.

Bu iki ismin performanslarına sezon boyunca dikkat etmek gerekiyor. Zira Fenerbahçe'nin akıcı ve tempolu hücumunun temel yapı taşları oluyorlar. Onlar coştukça Fenerbahçe Ülker de Bjelica, Melih, Kleiza gibi silahlarıyla birlikte çok daha tehlikeli bir takım haline gelecektir.

DİĞER YENİ YAZILAR