Beşiktaş sakin kalmalı

Haberin Devamı

Sezona Bilic'in getirdiği yeni bir nefesle dörtte dörtle başladı Beşiktaş. Beşinci haftada derbi tansiyonu çok yüksek oldu ve yine çok yüksek olan seyirci sayısıyla istenmeyen olaylar yaşandı.

Neticede PFDK, Beşiktaş'a dört maçlık ceza verdi. Bu işin Tahkim süreci vesairesi var ancak asıl önemli olan bu süreci yönetim, teknik heyet ve futbolcuların profesyonelce ve taraftarın da aslında futbolseverler olarak ılımlı bir bakış açısıyla geçirmesi gerekliliğidir.

Ligin daha çok başındayız. Futbolla birlikte bütün sporların, yarışmaların altın kuralı hedefe ulaşma motivasyonunu, iyi ruh halini kaybetmemektir. Dolayısıyla Beşiktaş yönetiminin yapması gereken en önemli şey, Beşiktaş taraftarını ve takımı oluşan gerilimli alanın dışında tutarak bir an evvel iki hafta önceki ruh haline döndürmek olmalıdır. Ateş hattının içinde kalmak takımın bu iyi görüntüsüne sadece zarar verecektir.

Unutulmamalıdır ki daha ligde beş maç oynandı ve Beşiktaş henüz ilk yenilgisini aldı. Beşiktaş'ın önünde muhtemelen seyircisiz oynayacağı maçları en az kayıpla geçerek, seyircisiyle buluştuğunda da yine sadece futbol oyununun güzellikleriyle kenetlenip yoluna devam etmesi halinde sezon sonuna kadar yarışta kalmaması için bir neden yok.

DİĞER YENİ YAZILAR