‘Burç diye bir şey de retro da yok, takım yıldızlar var’

Astrolojik analizleri okurken farklı ekoller (bakış açıları), farklı gezegen yerleşimleri ile karşınıza çıkabilir. Aslında burç diye bir şey yoktur. Takım yıldızlar vardır. Retro da yok… Peki neymiş bu sistem hadi gelin birlikte bakalım…

 ‘Burç diye bir şey  de  retro da yok, takım yıldızlar var’

‘Doğrunun milyonlarca yüzü vardır, ancak gerçek tektir.’ Herman Hesse…

Bir şey, aynı anda hem doğru hem de gerçek olabileceği gibi, hem yanlış hem de yine gerçek olabilir. Ancak bir şey sadece ya gerçektir ya da değildir. Daha basit bir ifade ile, doğru, "bilginin”, gerçek ise "varlığın" kategorisidir. Diyelim ki; elimizde bir kalem var. “Var” ise yani tüm somut kanıtlar kalemin varlığını ispatlıyorsa bu gerçektir. Ancak kalemin rahatlığı, durduğu yer, yazı performansı gibi bilgiler kullanıcıya göre değişkenlik gösterir. Elleri nasırlı bir kişi için ucundaki kenarlar acı verdiği için rahat kullanım olanağı vermezken, çok yazı yazmayan kişi ergonomik olabilir. Veya, yukarıdan bakan gözlemci için masanın sol köşesinde duruyorken, 2 metre uzaktan bakan gözlemci için görünmüyor olabilir. Neticede değişmeyen gerçek kalemin varlığıdır. Yani uzaktan bakan gözlemci görmüyor diye kalemin olmadığı söylenemez. Vardır. Var ise gerçektir.

Doğrusunu isterseniz, gökyüzüne bakanlar için de durum aynen böyledir. Astronomi ve uzay bilimlerini konunun dışında bırakarak, biz astrologlar da gökyüzüne farklı farklı yerlerden bakıyoruz. Kimimiz dünyadan, kimimiz güneşin üstünden, kimimiz tutulma akslarından ve kocaman uzay boşluğundan kimimiz herhangi bir yerden…

Haberin Devamı

Dolayısı ile astrolojik analizleri okurken farklı ekoller (bakış açıları), farklı gezegen yerleşimleri ile karşınıza çıkabilir. Bu durum başlangıçta yoğun bir kafa karışıklığı yaratsa da, gerçek doğru arasındaki faka tekrar göz atmanızı tavsiye ediyorum.
Ben ve birlikte yürüdüğümüz Astrolomi Ekolü gerçek gökyüzü dizilimini kıstas alarak analizlerimizi hazırlıyoruz. Sonuçları bizi oldukça memnun ediyor. Peki bu gerçek dizilim ve hareket döngüsünde ne var ne yok?

Öncelikle retro yok… Evet güneş sisteminde gezegenler ve cüce gezegenler retro hareket denilen geri gitmeni eylemini yapmazlar. Astrolomi Ekolünde de retro hareket yoktur. Sadece miladi takvime göre belirli periyotlarda, iki gün kadar S (es) adını verdiğimiz yavaşlama hareketini gerçekleştirirler. İkincil olarak burç diye bir şey yoktur. Takım yıldızlar vardır. En çok öne çıkan diğer konu ise, aslında ana burç dediğimiz şey de gerçek değildir. Böyle bir şey yoktur. Klasik, modern ve daha birçok astroloji ekolünde, doğduğunuz gün dünyadan güneşe bakıp, güneşi hangi takım yıldızının önünde görüyorsak kişinin o burç olduğu kabul edilir. Fakat durum bu olsaydı dünyada genel notalarda 12 tip insan olmalıydı. Ayrıca tanımları okuduğunuzda size sadece 100 maddelik özellik sıralamasından en fazla yüzde 30 ile 50 arasında özelliğin uyduğunu da fark edebilirsiniz. Ki bu oranı, herhangi bir şekilde gelişi güzel söylenmiş 100 cümle içinde de yakalayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Fakat Astrolomi Ekolü olarak biz dünyadan güneşe bakmıyoruz. Çünkü güneş değil, biz güneşin etrafında hareket ediyoruz. (Gerçekte elbette güneş sistemimizin bütüncül olarak hareketi var, ancak sistem içinde güneş dünyanın etrafında değil, dünya güneşin etrafında dönüyor.)
Sonuç olarak dünyadan bakan astrolojiye göre güneş hareket ediyor muş gibi geliyor. Yani; doğru öznel, gerçek nesneldir. Doğrunun karşıtı yanlış, fakat gerçeğin karşıtı yoktur. (Yalan = yok)…Artık analizlerimi okurken, gerçek gökyüzü dizilimini kullandığımı biliyorsunuz. O halde yarın gökyüzünün neler fısıldadığına tekrar göz atana kadar, sevgi ve sağlıkla kalın.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR