Gazete Vatan Logo

Yorgun mermi nedir, öldürür mü? Yorgun merminin düşüş hızı ne, ne kadar sürede düşer?

Salih Çakır'ın kafasına nerden geldiği bilinmeyen yorgun mermi isabet etti. Kızı ve babasının önünde yere yığılan adam, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Söz konusu gelişmenin ardından Yorgun mermi nedir, öldürür mü? Yorgun merminin düşüş hızı ne, ne kadar sürede düşer? Sorularına yanıt aranmaya başlandı.

Yorgun mermi nedir, öldürür mü? Yorgun merminin düşüş hızı ne, ne kadar sürede düşer?

Sakarya’nın Kocaali ilçesine bağlı Yenimahalle’de 38 yaşındaki Salih Çakır, 10 yaşındaki kızı İkranur ve babası ile birlikte evinin önüne çıktı. Kızı ve babası ile sohbet ettiği esnada Salih Çakır'ın kafasına nereden geldiği belli olmayan yorgun mermi isabet etti. Bir anda neye uğradığına şaşıran Çakır, yere yığıldı. Talihsiz adamın kızı ile babası, korku dolu anlar yaşadı. Talihsiz adam tedavi altına alındı. Durumun haber verilmesi üzerine bölgeye sevk edilen sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan Salih Çakır, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Peki, Yorgun mermi nedir, ne demek, öldürür mü? Yorgun mermi ne kadar sürede düşer, yorgun merminin düşüş hızı ne?

Yorgun mermi nedir?

Yorgun Mermi, havaya gerçekleştirilen atışın ardından merminin hızını kaybederek yere doğru ivme kazanması anlamını taşımaktadır.

Yorgun merminin düşüş hızı ne, ne kadar sürede düşer?

Namludan çıkan merminin maksimum 1500 metreye kadar yükselebilme kapasitesinde olması dolayısıyla hız kaybetmekte ve yer yüzüne düşmektedir.

Haberin Devamı

Yorgun mermi öldürür mü?

Bir merminin ortalama hızı saatte 160 kilometre hıza ulaştığı için yer yüzüne düşüş hızı da bu nedenle ölümcül olabilmektedir.