Gazete Vatan Logo

Yine töre!

Genç kız boğulmuş halde bulunmuştu...

Yine töre!

15 yaşındaki Hatice D. hamile kalınca iddiaya göre aile meclisi toplanıp sorguladı. Hatice sorguda amcası ve halasının eşini gösterip “Sizin çocuklarınız tecavüz etti” dedi. 1 hafta sonra da boğularak öldürüldü.

17 Aralık’ta Batman Çayı’nda boğulmuş olarak bulunan genç kadının 4 aylık hamile Hatice D. olduğu tespit edildi. Diyarbakır polisi, Hatice D.’nin tüm yakınlarının ifadesine başvurdu. Çalışmada genç kızın 2 yıl önce dini nikahla zorla evlendirildiği, ancak eşiyle anlaşamayıp baba evine döndüğü belirlendi. Hatice D. iddiaya göre eve döndükten sonra kuzenleri S.D., ve Ö.D.’nin tecavüzüne uğradı ve olayı korkudan kimseye söyleyemedi. Ancak bir süre sonra karnının büyümesiyle hamile olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine iddiaya göre yakınları aile meclisi kurarak, Hatice’yi sorguladı. Babası yıllar önce ölen Hatice, sorguda amcası ve halasının eşinin yüzüne bakarak, “Sizin oğullarınız bana tecavüz etti. Çocuğun hangisinden olduğunu bile bilmiyorum” diyerek ağladı. İki kuzen ise o gün kayıplara karıştı. Yakınları Hatice’ye, “Hazırlan, seni başka yere götüreceğiz” diyerek yola çıkardılar. Batman’a götürülen Hatice D., Batman Çayı’nda boğularak cesedi burada bırakıldı. Polis cinayetin ayrıntılarını ortaya çıkararak 7 kişiyi gözaltına aldı. Gen kızın dedesi R.D., amcaları Hatice D., ve E.D., tutuklandı. Kuzenler S.D. ve Ö.D. ise aranıyor.

Yapılan otopside Hatice D.’nin vücudunda herhangi bir darp izine rastlanmadı. Genç kızın alınan cenini üzerinde DNA testi yapılacak.

Haberin Devamı