Gazete Vatan Logo

Yıldız Taşı Özellikleri Nelerdir? Yıldız Taşının En Bilinen Faydaları...

Yıldız taşı azim taşı olarak da bilinen bir taştır. Laboratuvar ortamında üretilen yıldız taşı genelde kırmızı tonlarda olsa da farklı renklerde üretilmeleri de mümkündür.

Yıldız Taşı Özellikleri Nelerdir? Yıldız Taşının En Bilinen Faydaları...

Yıldız taşı diğer ismiyle azim taşı olarak da bilinir. Kararlılık, istikrar ve özgüven sembolü olarak da kabul edilen yıldız taşı pürüzsüz bir yapıya sahiptir. Doğal olmayan yıldız taşı insanlar tarafından laboratuvarda üretilmektedir.

Yıldız taşının metalik bir parlaklığı vardır ve ışıltılı bir görünümü bulunur. Genelde çekici bir tarzı olduğundan takı ve mücevherlerde tercih edilir. Kırmızımsı kahverengi tonlarında karşımıza çıkan yıldız taşının mor, altın rengi, mavi ve yeşil tonları da mevcuttur.

Koruyucu bir taş olarak bilinir ve İngilizcede de goldstone olarak kabul edilir. Sertlik derecesi 6 olarak bilinen yıldız taşının yumuşaklığı da yeşim taşı ve pembe kuvars arasındadır. Yıldız taşının yönetici gezegeni Jüpiter, elementi ise ateştir. 

Yıldız Taşının En Bilinen Faydaları...

Uyku sorunlarını hafifletir ve cilt hastalıklarının da azalmasını ağlar.

Yaraların iyileşmesi üzerinde etkilidir ve doku onarımına destek olur. Kan dolaşımını harekete geçirerek hücre yenilemesine yardım eder.

İyileşme sürecini hızlandırır ve içindeki bakır oranı ile iltihaplanmalar üzerinde olumlu etkiler sağlar.

Haberin Devamı

Karmaşık ve bulanık duygulardan uzaklaştırır, zihni daha berrak ve keskin hale getirir.

Yıldız taşının topraklama etkisi olduğu için kişilerde bulunan negatif enerjiyi alır ve yerine pozitif enerji verir.

Yıldız taşı sayesinde beden ve zihin arasındaki uyum sağlanır. 

Kehribar, kalsit ve kaplan gözü ile beraber kullanılırsa üretkenliği artırma özelliğine sahip olur.

Zor zamanda olan insanların sabırlı olmasına yardımcı olur.

Krizleri ve kazaları önleme özelliği vardır, kötü niyetli kişilere karşı da koruma sağlar.

İradeyi güçlendirir.

Yıldız Taşı Hangi Burç ve Çakra İle Uyumludur?

Tüm doğal ve yapay taşlar bütün burçlarla uyumludur fakat bazı taşlar özel olarak bazı burçlarla daha uyumlu olur. Yıldız taşı genellikle yay burcu ile uyumlu olur fakat diğer burçların da yıldız taşından faydalanması mümkündür. Kalp çakrası, kök çakrası ve taş çakrası ile uyumlu olan yıldız taşı iyileştirme ve dengeleme özelliklerine sahiptir. 

Haberin Devamı

Yıldız Taşı Fiyatları

Doğal taşların fiyatlarında taşların parlaklık derecesi ve berraklığı çok büyük etki sahibidir. Taş yüzeyinde çizik ya da çatlakların bulunması da fiyatın belirlenmesinde değerlendirilir. Taşın ne kadar sert olduğu ya da hangi formda satıldığı da fiyatını etkiler. Yıldız taşı doğal taşlara göre daha uygun fiyatlıdır çünkü insanlar tarafından üretilir.