Gazete Vatan Logo

Yeni trend: Yurtdışında sertifika!

Mesleki kariyerinde hızlı ilerlemek için...

Yurtdışı sertifika programları son yıllarda oldukça popüler hale gelen bir eğitim alternatifi olarak biliniyor. Sertifika programlarını özellikle kısıtlı zamanı olan, mesleki alanlarda kısa bir dönem içerisinde uzmanlaşmak ve iyi bir kariyer hedefleyen kişiler tercih ediyor. Mesleki bilgilerini artırmak, kariyerlerinde hızlı ilerlemek, yeni tecrübeler ve bakış açısı kazanmak isteyenler en çok sertifika programlarına katılıyor.

Armada Grandee Eğitim Programları Müdürü Pelin Oğuz Erşan’ın verdiği bilgiye göre; Türk öğrenciler en çok Amerika ve İngiltere’deki sertifika programlarını tercih ediyor. Tamamen mesleki bir dalda uzmanlaşmaya dayalı ve daha çok pratiğe yönelik olan bu eğitim programını tercih ettiğinizde, en büyük kazancınız Zaman’dır. Almak istediğiniz eğitime bağlı olarak 2 haftalık süren programlar olduğu gibi, bazı sertifika programlarının süresi ise 1 yıla kadar çıkabiliyor. Haftalık ders sayısı ise 20 ila 30 saat arasında değişiyor.

Armada Grandee Eğitim Programları Müdürü Pelin Oğuz Erşan’ın verdiği bilgiye göre; bugün yurtdışında aklınıza gelen hemen her konuda sertifika eğitimi bulunabiliyor. İşletme, pazarlama, finans, hukuk, proje yönetimi, gazetecilik, moda tasarımı, aşçılık, film, prodüksiyon, reklam, halkla ilişkiler, dans gibi genel konular; 16mm dijital film, eğlence programları oyunculuğu, mücevher tasarımcılığı gibi özel konular sertifika programlarının çeşitliliği arasında yer alıyor. Bunların içinde son yıllarda en çok ilgi gören program ise 'Uluslararası İş' konulu sertifika programıdır.

Sertifika programları neden tercih ediliyor?

Eğitim alacağınız ülkeye göre lisans eğitimi için en az 3-4 yıl, yüksek lisans eğitimi için en az 1-2 yıla ihtiyacınız vardır. Master yapmak için gerekli olan zamanı ve yeterli ekonomik gücü olmayan kişiler kısa dönem sertifika veya diploma programlarına gün geçtikçe daha fazla ilgi gösteriyorlar.

Uzmanlaşmak istenen konu ile ilgili birkaç ay eğitim alınması, ardından okulun ayarladığı bir şirkette sertifika yapılan konuda staj yapılması ve süresi dokuz ayı geçen programlardan sonra bir yıl yasal çalışma iznine sahip olunması, sertifika programlarını Türk öğrenciler için oldukça popüler hale getiriyor.

Dersler akademisyenlerin yanı sıra, konusunda uzman profesyoneller tarafından da veriliyor. Derslerin akademisyenler ve profesyoneller tarafından verilmesi öğrencilere bu kişilerin deneyim ve tecrübelerinden yararlanma, en son gelişmelerden haberdar olarak kendilerini geliştirme imkânı tanıyor.

Armada Grandee Eğitim Programları Müdürü Pelin Oğuz Erşan’ın verdiği bilgiye göre; bu sertifika programların çoğunun sonunda çeşitli sürelerden oluşan staj olanakları tanınıyor. Üstelik bazı programların sunduğu ücretli iş avantajı ise eğitim için harcamış olduğunuz parayı geri kazanma fırsatı da sunmuş oluyor. Okuluna ve süresine göre değişmek ile birlikte genellikle her keseye göre program bulmak mümkün.

Yurtdışı sertifika programına Armada Grandee güvencesiyle kaydolun!

Armada Grandee Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı, sertifika programları için danışmanlık hizmetlerini ücretsiz sunuyor. Bu kapsamda bütçe ve hedeflerinize uygun bireysel analiz ve akademik danışmanlık ile uygun ülke, şehir ve program tespiti yapıyor. Eğitim almaya kesin olarak karar verdiğinizde ise, sertifika programına başvuru ve kabul süreci yönetimi ve vize başvuru süreci yönetimini sizin için gerçekleştiriyor. Siz yurt dışındayken havaalanında karşılama ve transfer, konaklama yerleştirme, okul kayıt yenileme işlemleri ve diğer resmi başvurularda danışmanlık, acil durum desteği gibi hizmetleri de sunuyor.

Haberin Devamı