Gazete Vatan Logo

Yeni müfredatta ders saatleri kısalıyor mu? Ders saatleri yeni eğitim öğretim döneminde kısalacak mı?

Milli Eğitim Bakanlığı yeni müfredatı paylaştı. Yeni müfredat bir hafta boyunca askıda kalacak, vatandaşlar tarafından incelenecek, isteyenler de görüş ve önerilerini bildirebilecek. Bu görüşler sonrası Talim Terbiye Kurulu gerekli revizeleri yapacak. Yeni müfredatın açıklanmasıyla ders saatleri kısalıyor mu, sorusuna yanıt aranmaya başlandı.

Yeni müfredatta ders saatleri kısalıyor mu? Ders saatleri yeni eğitim öğretim döneminde kısalacak mı?

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında yeni müfredat taslağı 26 Nisan’da kamuoyu ile paylaşıldı. Ders yoğunluğu yüzde 35 oranında seyreltildi. Yeni müfredat taslağı için internet sitesi üzerinden bir hafta süresince görüş bildirilebilecek. Bir haftalık askı sürecinin ardından ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’nca son eleştiri, görüş, öneri ve paylaşımlar doğrultusunda revize edilecek ve son şekline ulaşacak. Yeni müfredat, gelecek eğitim öğretim yılından itibaren okul öncesi, ilkokul 1’inci, ortaokul 5’inci ve lise 9’uncu sınıflarda kademeli şekilde uygulanmaya başlanacak.

YENİ MÜFREDATLA DERS SAATLERİ KISALACAK MI? 

Yeni müfredat ile ilgili açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Tekin, "Ders saatlerinde bir değişiklik yok, konularda sadeleşme var. Müfredatta yüzde 35'lik bir seyreltme içine girdik." dedi.

Bu açıklama baz alındığında, okullarda ders saatleri kısalmayacak.